LIVE TEXT: Ședința ordinară a Consiliului Județean Suceava – 25 noiembrie 2016


Intră acum și în grupul de

A inceput sedinta ordinara a Consiliului Judetean Suceava. La sedinta sunt prezenti 36 de consilieri.

sedinta CJ Suceava- Flutur presedinte (2)

LIVE TEXT

Cetatea de Scaun a Sucevei si Muzeul de Istorie au depasit 200.000 de vizitatori in acest an. E premiera pentru judet. Flutur anunta nevoia unei rectificari pozitive pentru Muzeul Bucovinei.

PSD ii cere lui Flutur sa tina cont de solicitarea celor din Radauti pentru ajutor financiar la incalzire.

Gheorghe Flutur, presedintele CJ Suceava:

”Nu as vrea sa intram nici un milimetru in zona de campanie a cuiva ca nu are rost. Avand in vedere ca vom primi sume importante pentru echilibrare, inclusiv Radauti, eu zic sa asteptam sa vedem ce primeste fiecare si apoi sa vedem care sunt urgentele. Vom face apoi o sedinta extraordinara.”

Dan Ioan Cusnir, consilier:

”Am vazut ca rectificarea pentru judet e cea mai mare din tara si daca e adevarat, e o mare bucurie sa fie Suceava cel mai rasfatat judet. Daca analizam un pic lucrurile la nivel de tara ele sunt cam triste. Total rectificari ale lui Ciolos facute sunt cu 20 milioane euro mai mici decat cele facute de Ponta.

Personal, banuiesc ca rectificativul e datorita prieteniei dvs. cu Ciolos pe care ati intarit-o in timpul gripei aviare, dar deschidetii ochii pentru subventii la fermieri. Si decat demagogii de tipul Romania Inainte sa foloseasca sloganul Subventia Acum.”

Flutur:

”Eu cred ca Suceava are nevoie de mai multi bani decat a primit acum. Ma asteptam sa discutam si despre cele patru milioane de euro pentru proiectul de Uitilitati care e marca PSD.”

O dezabatere separata a fost daca pentru acordarea titlului de cetatean de onoare post- mortem lui Iancu Flondor ar trebui vot secret pentru ca e vorba de persoane.

Consilierul judetean Virginel Iordache i-a cerut presedintelui CJ sa retraga de pe ordinea de zi HCJ privind aprobarea rezultatului pentru manager la Centrul Cultural ”Bucovina”.

Iordache a supus atentiei plenului o serie de erori grave din proiectului de management propus de Sorin Filip.

Flutur:

”Cer departamentelor de specialitate sa fi atente la modul cum intocmesc actele pentru sedinta.”

Liliana Flutur si-a incetat mandatul de director executiv interimar la DGASPC Suceava.

Cretuleac Georgeta Nadia (sotia subprefectului judetului) este cea care a castigat concursul si asteapta votul CJ pentru ocuparea postului.

Votul pentru Nadia Cretuleac a fost favorabil.

Gheorghe Flutur sustine o conferinta de presa la CJ.

LIVE TEXT:

”Salut hotararile privind acordarea titlurilor de cetatean de onoare lui Flondor si Nistor. Multumesc plenului CJ.

Municipiul Suceava a devenit principala zona de atractie a turistilor cu aceste 201.000 de bilete taiate de Muzeul Bucovinei si Cetate. Vom face demersuri pentru Parcul Sipote si pentru constructia unui pod peste raul Suecava ca sa nu mai fie aglomeratie.

E o povara pentru Suceava, Utilitati si Mediu, dar am primi bani, cam 4,2 milioane de euro pentru a plati rate si dobanzi pentru a nu exista probleme cu blocajele.

O problema de noutate e ca lucram cu Departamentul de Proiecte Europene pentru depunerea in parteneriat cu EURO NEST, a unui proiect pentru dotarea unor scoli cu microbuze scolare, modernizarea unor scoli si laboratoare, pentru ca exista posibilitatea de a accesa fonduri si sper sa intre 10 scoli de la noi.

Centrul Cultural Bucovina trebuie sa isi dezvolte activitatea in toate domeniile. Astept ca Sorin Filip sa preia functia si sa discut cu el ce vrem.

Multe din discutiile de azi au fost politice si nu vreau sa intru in aceasta logica. In aceste luni cat de rautacios sa fii sau autist incat sa nu vezi ca Suceava primeste cei mai multi bani. Dupa ce ca nu au facut nimic si ne-au inmormantat cu Utilitati si Mediu mai vin si cu astfel de discutii. Oameni odihniti.”


Intră acum și în grupul de