Prefectul de Suceava susține că stocurile de materiale antiderapante sunt suficiente pentru intervenții între trei și cinci zile pe drumurile naționale

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, susține că stocurile de materiale antiderapante permit intervenții pe cei 572 km de drum național de pe raza județului Suceava pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 5 zile în condiții de ninsori abundente.

flutur-harasim-3

Potrivit unui comunicat de presă, punctul de vedere al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență este că această cantitate este insuficientă, având în vedere fenomenele meteorologice specifice zonei de deal și munte a județului pe timp de iarnă.

Sursa citată arată că duminică dimineața la sediul Instituției Prefectului – județul Suceava, în prezența prefectului, Constantin Harasim, a subprefectului,  Ionuț Crețuleac și a președintelui Consiliului Județean,  Gheorghe Flutur, a avut loc ședința de lucru a Grupului de suport tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Pe lângă membrii grupului, la această ședință au mai participat și operatorii economici care au încheiate contracte de deszăpezire și întreținere pe timp de iarnă cu administratorii de drumuri naționale și județene.

„În cadrul întâlnirii s-au purtat discuții legate de gradul de îndeplinire al termenelor prevăzute în Planul de acțiuni pe timp de iarnă 2016-2017, având în vedere atenționările meteorologice periculoase din perioada imediat următoare (precipitații de 15-20l/mp, ploi ce se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vânt puternic 60-70km/h). S-a analizat raportul preliminar al Comisiei constituite prin ordin al prefectului pentru verificarea stocurilor de material antiderapant existent în bazele de aprovizionare a Direcției Județene de Drumuri și Secției Drumuri Naționale Suceava și Câmpulung Moldovenesc, instalării dispozitivelor parazăpezi cât și starea utilajelor de intervenție existente la dispoziția administratorilor de drumuri. La momentul actual, stocurile existente în bazele de aprovizionare permit intervenții pe cei 572 km de drum național de pe raza județului Suceava pentru o perioadă cuprinsă între 3 și 5 zile în condiții de ninsori abundente. Punctul de vedere al CJSU este că această cantitate este insuficientă, având în vedere fenomenele meteorologice specifice zonei de deal și munte a județului pe timp de iarnă”, se arată în comunicat.

Totodată, se menționează că prefectul județului Suceava, în calitatea sa de președinte al CJSU, va înainta către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere o solicitare privind asigurarea de urgență a stocurilor necesare de sare, nisip și clorură de calciu în bazele de aprovizionare a secțiilor de drumuri naționale Suceava, având în vedere faptul că CNAIR nu a finalizat procedurile de achiziție a materialului antiderapant necesar pentru sezonul de iarnă 2016-2017.

 

Citește și Flutur, „foc și pară” că deszăpezirea nu e pregătită pentru drumurile naționale din județ deși se anunță ninsori. El i-a atras atenția și prefectului că în situații de urgență se acționează din teren și nu din birou