Cod galben în zona de munte a județului Suceava de ninsori ce vor determina scăderea vizibilității sub 50 de metri și vânt cu viteze de până la 80 km/h

Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică seara, un cod galben valabil pentru județul Suceava, în zona de munte, până duminică la ora 23 de ninsori și vânt.

viscol-zapada-auto

Potrivit ANM se vor semnala la altitudini de peste 1600 m, ninsori moderate cantitativ ce vor determina scaderea vizibilitatii sub 50 m

Meteorologii arată că fenomenele asociate vor fi  intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 60…80 km/h, viscolind sau spulberând ninsoarea.

Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare pentru perioada 27 noiembrie ora 16 până în 29 noiembrie ora 23 în care vor fi perioade de timp în care se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor, iar cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse, mai ales la munte, 15…20 l/mp.

 

Astfel, în seara zilei de duminică (27 noiembrie) vor fi ploi, dar în noaptea de duminică spre luni (27/28 noiembrie) şi în cursul zilei de luni (28 noiembrie), acestea se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării, unde valorile termice vor marca o scădere accentuată.

 În noaptea de luni spre marţi (28/29 noiembrie) şi pe parcursul zilei de marţi (29 noiembrie), vremea se va răci în toată ţara, va ninge şi în regiunile sudice, unde pe arii restrânse este posibil să se depună strat de zăpadă.

 

Temporar vântul va avea intensificări, cu viteze ce vor depăşi 50…60 km/h. Îndeosebi în zonele de munte se va depune strat nou de zăpadă şi vor fi rafale de peste 60…70 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.(Alin Dima)