O bătrână de 94 de ani a ars de vie în incendiul izbucnit în locuința fiului ei, la Drăgoiești

O bătrână în vârstă de 94 de ani și-a pierdut viața după ce locuința în care se afla a fost cuprinsă de un incendiu.

pompieri-incendiu-dragoiesti-4
FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt. adj. Alin Găleată, militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Drăgoieşti şi Ciprian Porumbescu, au intervenit marți dimineață cu patru autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna suceveană Drăgoieşti.

”La sosirea echipajelor, ardea generalizat întreaga casă P+1, construcţie din lemn, cu învelitoare din tablă, şi exista pericolul de propagare la o şură şi la o locuinţă învecinată, aflate la doar doi metri distanţă de focar”, a declarat Găleată.

El a precizat că informaţiile preliminare arătau că în interiorul casei ar fi fost surprinsă de foc mama proprietarului, în vârstă de 94 de ani.

”Din nefericire, acest lucru s-a confirmat, iar după localizarea flăcărilor, pompierii au scos dintr-una din camere trupul carbonizat al femeii”, a arătat Găleată.

În incendiu au ars locuinţa, pe o suprafaţă de 180 de metri pătraţi, şi bunurile din interior (mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, documente şi altele).

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost flacăra rezultată în urma modului greşit de aprindere a focului în soba cu acumulare de căldură”, a mai menționat purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, precizând că pompierii au salvat şura proprietarului şi casa învecinată.

La ora 13.40,  pompierii miliari încă lucrau pentru lichidarea ultimelor focare.