Un ofiţer şi patru subofiţeri ai IJJ Suceava au fost avansaţi în grad înainte de termen cu prilejul Zilei Naţionale a României


Intră acum și în grupul de

Un ofiţer şi patru subofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Suceava au fost avansaţi în grad înainte de termen cu prilejul Zilei Naţionale a României, ceremonia de avasare în grad fiind organizată, marţi, la sediul instituţiei.

inaintari-in-grad-jandarmi-1

Purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, slt. Nicoleta Andronic, a precizat într-un comunicat de presă că un ofiţer al instituţiei a fost înaintat în gradul de locotenent-coloner prin ordin al ministrului Afacerilor Interne, iar patru subofiţeri suceveni au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad printr-un ordin al inspectorului general al Jandarmeriei Române, respectiv trei subofiţeri au fost avansaţi în gradul de plutonier adjutant şi un subofiţer în gradul de plutonier major.

Andronic a spus că la sediul IJJ Suceava s-a desfăşurat, marţi, un ceremonial militar şi religios organizat cu ocazia înaintării în gradul următor, festivitatea debutând  cu prezentarea ordinelor ministrului Afacerilor Interne şi inspectorului general al Jandarmeriei Române privind înaintarea în grad a cadrelor militare, urmată de înmânarea noilor grade celor cinci angajaţi ai instituţiei de conducerea IJJ Suceava. “După oficierea unei slujbe religioase de către preotul militar şi felicitarea ofiţerului şi subofiţerilor, activitatea s-a finalizat cu intonarea Imnului Naţional al României”, menţionează Andronic.

inaintari-in-grad-jandarmi-2

De precizat este că în conformitate cu legislaţia specifică, avansările înainte de termen pot avea loc cu ocazia Zilei Naţionale a României sau a Zilei Jandarmeriei .

Totodată, în fiecare an, la data de 1 august, se înaintează în gradul următor militarii jandarmi care îndeplinesc stagiul minim în grad în cursul anului respectiv.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de