Toate mașinile Poliției dotate cu aparate radar vor fi prezente în trafic în județul Suceava în minivacanța de 1 Decembrie, iar peste 220 de polițiști vor asigura siguranța publică

Peste 220 de polițiști suceveni vor asigura în perioada 30 noiembrie – 06 decembrie liniștea și siguranța publică în județ.

Poliția Suceava arată că majoritatea cetăţenilor vor beneficia de zile libere pentru a putea sărbători Ziua Naţională a României şi sărbători religioase, dar şi pentru a se distra şi petrece momente fericite cu familiile sau prietenii, iar mulţi  vor alege să petreacă zilele libere în staţiunile turistice montane, astfel încât polițiștii sunt pregătiți pentru un aflux sporit de persoane în această perioadă pe raza judeţului.

Poliţiştii vor fi la datorie în permanenţă şi vor veghea la liniştea şi siguranţa publică, dar şi la siguranţa traficului rutier, menționează sursa citată.

Astfel, zilnic, în această perioadă, peste 220 de poliţişti din structurile de ordine publică, investigaţii criminale, arme, explozivi, substanţe periculoase vor acţiona la nivelul întregului judeţ pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment.

„De asemenea, în fiecare zi, 50 de poliţişti rutieri cu toate autospecialele din dotare, inclusiv cu cele echipate cu aparatură radar vor fi prezenţi pe toate drumurile naţionale, europene şi judeţene pentru siguranţa traficului rutier. Pe această cale, atragem atenţia încă o dată tuturor şoferilor care se vor deplasa pe raza judeţului în perioada următoare, inclusiv turiştilor, să îşi echipeze autovehiculele corespunzător, cu anvelope de iarnă şi să respecte cu stricteţe legislaţia rutieră. În cazul unor căderi masive de zăpadă, rugăm participanţii la trafic să respecte cu stricteţe semnalele poliţistului rutier, echipajele de poliţie acordând sprijin utilajelor de deszăpezire şi facilitând intervenţia acestora  pentru a avea o intervenţie cât mai eficientă”, se arată în comunicat.

radar nou

Peste o sută de patrule de poliţie vor acţiona zilnic în municipii, oraşe dar şi în mediul rural sucevean şi toate grupele Serviciului de Acţiuni Speciale vor fi în dispozitiv gata să acţioneze ferm la nevoie.

„Poliţiştii monitorizează, în special, traseele de deplasare către zonele turistice ale judeţului și zonele de agrement, precum şi sectoarele de drumuri naţionale şi europene. Aparatul radar laser TrueCam va fi utilizat şi în această perioadă pentru depistarea celor care încalcă regimul legal de viteză”, precizează Poliția Suceava.

Mai mult, polițiștii de la transporturi sunt prezenți pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceștia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată.