FOTBAL. Liga III-a : Trecut vs. prezent : Cetatea poate rezolva azi promovarea in Liga a II-a


Intră acum și în grupul de

Aerostar Bacau – Cetatea Suceava, marti, ora 15.30

“Daca învingem marti la Bacau, suntem promovati în proportie de 90-95%”, spunea antrenorul Marian Pana, la finalul întâlnirii de vineri dintre echipa sa si CF Braila, încheiata cu victoria gazdelor, scor 1-0. Derby-ul etapei a XX-a din Seria I a Ligii a III-a se va disputa azi, la Bacau, între Aerostar si Cetatea Suceava.

Neînvinsa în actuala editie de campionat, gruparea din Areni spera sa rezolve definitiv problema promovarii, mai ales ca avansul pe care sucevenii îl au fata de adversara de azi este de 15 puncte. Cum Pambac Bacau are un lot subtiat fata de prima parte a campionatului si se confrunta cu probleme financiare, principala contracandidata a Cetatii ramâne echipa antrenata de suceveanul Ion Radu.

Aerostar – Cetatea va însemna si un interesant duel între Marian Pana si Ion Radu, fostul tehnician al galben-albastrilor fiind înlocuit în aprilie 2007 de Marian Pana. Rezultatele bune obtinute de actualul antrenor al “cetatenilor” l-au facut uitat pe Ion Radu, însa, cu siguranta, “Profesorul” îsi doreste o revansa.  

În meciul din tur, disputat la Suceava, Cetatea s-a impus cu 1-0. În etapa precedenta, adversarii de azi ai sucevenilor au câstigat clar derby-ul local cu Pambac, scor 4-0. Pe teren propriu, Aerostar Bacau a pierdut un singur joc, având sapte victorii si un rezultat de egalitate. Cetatea Suceava a obtinut pâna acum opt victorii si o remiza în meciurile din deplasare.

Dezamagit de jocul elevilor sai în victoria obtinuta cu CF Braila, Marian Pana a anuntat ca va opera unele modificari în primul “11” al Cetatii, iar în cazul în care unii jucatori nu-si vor respecta sarcinile de joc, ei ar putea fi chiar exclusi din lot. În privinta confruntarii cu Aerostar, Marian Pana a tinut sa precizeze ca partida nu este una speciala. “Nu vad ce revansa ar avea de luat Ion Radu fata de Cetatea si nici eu fata de dumnealui. Mergem la Bacau sa câstigam si sunt convins ca acolo vom face un meci mult mai bun decât cel cu CF Braila”, a declarat antrenorul sucevenilor. Marian Pana nu va putea conta pentru jocul de zi pe serviciile atacantului Vasile Dicher si ale mijlocasului Cristian Pandele, ambii accidentati. “Ar fi o greseala sa schimb acum primul “11”. „Am discutat cu baietii si cred ca au înteles si ei ca trebuie sa-si schimbe atitudinea”, a adaugat antrenorul Cetatii.

În replica, Ion Radu crede ca Aerostar are sansa ei si jucatorii lui vor da totul pentru victorie. “Meciul cu Cetatea va fi unul normal. Nu sunt eu primul antrenor care îsi înfrunta o echipa pe care a antrenat-o si nici nu sunt la prima confruntare de acest gen. E un lucru care se întâmpla din ce în ce mai des în lumea fotbalului”, a precizat antrenorul Aerostarului.

Referitor la sansele formatiei sale de a promova, Ion Radu a spus ca “fiecare echipa îsi face propriile calcule”. 


Intră acum și în grupul de