Functiile de directori de scoli nu au cautare


Intră acum și în grupul de

Cadrele didactice din judetul Suceava nu sunt ispitite de functiile de directori, raspunderea mare si salarizarea de mizerie, comunitati sarace, primari neimplicati sunt doar câteva dintre aspectele care nu fac atractive aceste posturi. În judet, pentru celor 124 posturi vacante de directori si directori adjuncti în scoli, doar 51 de persoane s-au aratat interesate, un dosar nefiind admis întrucât îi lipsea un document.

Inspectorul general adjunct al ISJ Suceava, Daniel Hrenciuc a precizat marti, în cadrul unei conferinte de presa, ca scolile bune din municipiul Suceava si alte localitati urbane au candidati, exceptând  Colegiul National „Stefan cel Mare” unde nu s-a înscris nimeni pentru postul de director adjunct, ocupat acum de prof. Dan Hristea, care mai are un an pâna la pensie.

„Sunt scoli unde este greu sa gasesti o persoana care sa accepte functia de director. Pe de alta parte, e clar ca postul de manager nu ofera atractivitate. Stiu ca sunt si scoli unde nu s-a înscris nimeni pentru ca persoana care se afla pe post cu delegatie se bucura de respect si nimeni nu si-a depus candidatura. Este de preferat la conducerea scolii o persoana care se bucura de respect, care munceste si lucrurile merg bine”, a afirmat Daniel Hrenciuc.

Acesta a mai spus ca nu toti cei care doresc sa fie directori au o pregatire speciala în management, de aceea considera „oportune” si „necesare” prevederile noului pachet de legi ale educatiei, care prevede ca nu poate fi manager cel care nu a absolvit un master sau cursuri de management.

Concursul pentru directori începe pe 19 martie, cu proba de evaluare a CV-ului, singura proba care poate fi contestata, si se va încheia pe 26 martie.

Mai trebuie precizat ca 75 la suta din scolile sucevene sunt conduse de directori numiti cu delegatie.


Intră acum și în grupul de