Gheorghe Flutur susține că proiectul șoselei expres Siret-Pașcani a fost devansat și va începe în 2017. În Master Planul General de Transport, investiția este prevăzută după 2022


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat vineri că la solicitarea sa făcută  Ministerului Transporturilor pentru urgentarea procedurilor pentru începerea lucrărilor la noul drum expres dinspre Siret către Ploiești, a primit un răspuns prin care Guvernul își dă acordul pentru devansarea teremenului pentru acest proiect.drum expres hartaAstfel, Gheorghe Flutur a anunțat că a primit din partea Guvernului României un răspuns prin care Executivul își dă acordul pentru ca lucrările la noul drum expres Siret- Pașcani să fie începute de anul viitor.

„Guvernul a luat deja în calcul solicitarea noastră făcută cu argumente extrem de precise. Am informat Guvernul despre necesitatea demarării de urgență a acestei investiții, având în vedere traficul extrem de aglomerat care vine dinspre Ucraina”, a declarat Gheorghe  Flutur.

Președintele CJ Suceava a explicat că Vama Siret este tranzitată anual de 500.000 de autovehicule din care  100.000 de TIR-uri, precum și de peste 1,2 milioane de pasageri.

 „Guvernul a răspuns că va prioritiza începerea lucrărilor dinspre Siret către Suceava, Pașcani și mai departe spre București, începând din primăvara anului 2017. Zilele acestea vom primi și un document oficial de la Ministerul Transporturilor”, a spus Flutur care a menționat că investiția este estimată la două miliarde de euro.

El susține că este cea mai bună veste din acest an și că este și urmare a demersurilor comune făcute de Suceava și regiunea Cernăuți.

„Este cea mai bună veste din acest an, după toate demersurile pe care le-am făcut, pentru că vorbim aici despre o legătură rapidă, un drum expres pe patru benzi de circulație de la Siret, Suceava către București”, spus Flutur.

El consideră că urgentarea lucrărilor la drumul expres dinspre Siret către București este absolut necesară în condițiile în care Comisia Europeană a propus eliminarea vizelor pentru cetățenii ucraineni și că urmează să fie deschise încă patru puncte de frontieră.

Noul drum de mare viteză ar urma să fie construit cu două benzi pe sens pe un traseu de la Siret spre Dolhasca și  Pașcani de unde spre Bacău și Focșani urmând să facă legătura cu autostrada Ploiești – București.

Compania Națională de Administare a Infrastructurii Rutiere, CNAIR SA, a transmis în 12 octombrie către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) pentru analiză și verificarea Documentației de Atribuire în vederea demarării procedurilor de achiziție publică pentru drumul de mare viteză Ploiești-Pașcani care este împărțit în cinci tronsoane.

 

De menționat este că ministrul Transporturilor, Sorin Bușe, a anunțat în luna septembrie, la Suceava, că va începe procedura pentru începerea proiectului șoselei expres Ploiești-Pașcani, dar a menționat că ceea ce a solicitat județul Suceava, ca drumul Siret-Pașcani să fie prioritar în condițiile în care această parte a traseului acestui coridor este extrem de aglomerată, acesta a spus că abia după 2022 se poate vorbi de începerea acestui tronson, conform prevederilor din Master Planului General de Transporturi al României.(N.B.)


Intră acum și în grupul de