Tineri și femei, șoferi de TIR sau de autoutilitare, prinși circulând băuți la volan pe șoselele din județul Suceava în minivacanța de 1 Decembrie


Intră acum și în grupul de

Pe perioada minivacanței de 1 decembrie zeci de echipaje de poliție au acționat pe perioada nopții pentru identificarea şoferilor care consumă alcool şi apoi se urcă la volan, fiind aplicate zeci de sancţiuni şi suspendate peste 30 de permise de conducere.alcoolemie-2

Potrivit Poliției Județene Suceava, între șoferii depistați că au condus sub influența băuturilor alcoolice au fost bărbaţi, femei, tineri, şoferi de TIR, şoferi care s-au sustras controalelor şi au fost urmăriţi în trafic şi imobilizaţi sau cu alcoolemii de peste 1 la mie mg/l alcool pur în aerul expirat.

Între cazurile mai grave se află cel de duminică dimineața, la ora 02,55, când un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, a oprit pentru control pe bulevardul 1 Mai, din localitate un autoturism condus de un tânăr de 23 ani, din comuna Capu Câmpului, care avea o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat, care este acum cercetat penal.

Un alt caz, a fost înregistrat sâmbătă seara, la ora 22,25, când patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe drumul comunal din localitatea Horodnic de Jos, autoturismul condus de către o femeie de 37 ani, din comuna Horodnic de Sus și întrucât aceasta mirosea a alcool, a fost testată cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz femeia e cercetată pentru „conducerea  pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se dispune  procedural de către polițiștii Postului de Poliție Horodnic de Jos.

Polițiști din cadrul Compartimentul Rutier Vatra Dornei, în timp ce efectuau   serviciul de supraveghere şi control al autovehiculelor pe str. 22 Decembrie din localitate au oprit, vineri,  un autotren – TIR, întrucât circula pe sector de drum care îi interzicea accesul, iar în momentul opririi la volanul se afla un bărbat de 52 ani, din municipiul București.

Întrucât mirosea a alcool s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,84mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la Spitalul municipal Vatra Dornei, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge și i s-a întocmit dosar de cercetare penală.

De Ziua Națională, la ora 18.30, poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Marginea au obţinut o informaţie cu privire la faptul că dinspre comuna Sucevița se deplasează un autovehicul al cărui șofer este băut.

Astfel, au fost efectuate verificări în rândul participanților la traficul rutier, ocazie cu care în jurul orei 18.40, pe DN 2E, raza comunei Horodnic de Sus, pe direcția comuna Horodnic de Sus – Voitinel, a fost identificată o autoutilitară care avea o deplasare sinuoasă. Polițiștii au oprit autoutilitara, prin mijloacele luminoase și acustice ale autospecialei de poliție, iar șoferul, un bărbat de 42 ani din comuna Bilca, mirosea a alcool. Şoferul a fost condus la sediul Secției nr. 3 de poliție Marginea, unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, şoferul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei și este cercetat penal.

În aceeași zi,  polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea au oprit pentru control autoturismul care se deplasa pe DN2E pe raza comunei Marginea și era condus de către un bărbat de 33 de ani, din comuna  Arbore. Șoferul a fost  testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar ulterior i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind și el cercetat penal.

„Urmare a prezenţei active în teren a poliţiştilor nu au fost înregistrate evenimente rutiere grave. Totodată, poliţiştii au identificat în flagrant şoferi care au consumat alcool, prevenind astfel potenţiale tragedii rutiere. Poliţiştii atrag atenţia încă o dată asupra responsabilităţii conducătorilor auto şi necesităţii respectării legii pentru a evita tragedii pe şosele.

Totodată, reamintim că poliţiştii vor acţiona în continuare cu fermitate prin dispunerea măsurilor legale , astfel încât cei care încalcă normele rutiere să conştientizeze urmările şi pericolele generate de comportamentul iresponsabil în trafic”, menționează Poliția Suceava.  (N.B.)


Intră acum și în grupul de