Primarul din Vatra Moldoviței, găsit incompatibil de ANI, va fi eliberat din funcție


Intră acum și în grupul de

Încă un primar din județul Suceava va fi destituit din funcție în acest mandat, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a menținut raportul Agenției Naționale de Integritate privind conflictul de interese în care acesta s-a aflat.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a anunțat marți, că Agenţia Naţională de Integritate a informat Prefectura Suceava că raportul de evaluare prin care a fost constatată încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de Virgil Saghin, primarul comunei Vatra Moldoviţei, a rămas definitiv printr-o decizie din 10 noiembrie a Înaltei Curți de Casație și Justiție – Secţia de contencios administrativ şi fiscal.

Harasim a menționat că va emite ordinul de încetare a mandatului primarului din Vatra Moldoviței imediat ce va primi de la ANI raportul şi hotărârea judecătorească şi a unui referat al secretarului comunei.

Primarul comunei Vatra Moldoviței a fost depistat în ianuarie 2015 în conflict de interese după ce, în calitate de primar, a semnat un contract de furnizare a masei lemnoase, în valoare totală de 88.924,5 lei, cu o firmă la care este asociat.

virgil-saghin
Virgil Saghin ( foto: Facebook)

Virgil Saghin (PNL) a fost reales în funcția de primar în alegerile din 2016, fiind votat de 77, 72 la sută dintre alegători.

Acesta este cel de-al doilea primar din județul Suceava, după cel din Forăști, Brăduț Avrămia (PSD) care a fost destituit din  funcție în 28 octombrie, după ce ICCJ a menținut raportul ANI care a depistat că acesta a fost în conflict de interese. (A.D.)


Intră acum și în grupul de