Vatra Dornei va avea asigurată căldura în această iarnă. Gheorghe Flutur anunță că Guvernul a alocat 48 de miliarde de lei vechi pentru termoficarea municipiului


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că municipiul Vatra Dornei va avea asigurată căldura în această iarnă după ce Guvernul a alocat 48,05 miliarde de lei vechi pentru asigurarea termoficării municipiului.

Flutur a spus că suma de circa un milion de este alocată de Guvern în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat al populației.

Suma de bani provine din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziția Guvernului, a spus Flutur care a arătat că banii vin în urma demersurilor făcute de el la Guvern.

„În urma demersului făcut de noi în urmă cu peste o lună în urmă la Guvern, deja Vatra Dorna primește sumele pe care le-am solicitat. Vatra Dornei va reuși să iasă din această iarnă cu acest ajutor pentru încălzire foarte consistent pentru achiziționarea combustibilului necesar funcționării centralei termice. Și pot să spun că actualul Guvern condus de Dacian Cioloș a fost corect și generos cu solicitările Sucevei, ori de câte ori am cerut ceva punctual și cu argumente”, a declarat Gheorghe Flutur.

Potrivit lui Flutur, CJ Suceava a transmis o solicitare Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în care s-a argumentat necesitatea alocării sumei de 4,8 milioane de lei pentru achiziția de combustibil în vederea producerii energiei termice pentru populație, instituțiile publice și agenții economici racordați la sistemul centralizat de termoficare.

flutur-2

Totodată, se arată că Primăria Vatra Dornei se afla într-o acută criză financiară generată în special de scăderea veniturilor proprii, diminuarea sumelor alocate pentru echilibrarea bugetului local sau acumularea unor restanțe semnificative către furnizorii de combustibil pentru centrala termică.

Gheorghe Flutur a subliniat că acest ajutor de la Guvern este extrem de important, în condițiile în care combustibilul existent mai asigura furnizarea agentului termic în Vatra Dornei doar pentru o perioadă de 50 de zile.

„După ce Consiliul Județean Suceava a alocat recent circa cinci miliarde de lei vechi, iară că Executivul alocă o sumă de 10 ori mai mare pentru Primăria Vatra Dornei. Alocarea acestei sume deblochează în totalitate situația financiară a primăriei, și dă șanse pentru alte proiecte pe care Vatra Dornei le poate realiza. Și încă o dată avem argumente că există înțelegere și pentru județul Suceava din partea Guvernului Cioloș, și asta se vede în fiecare zi”, a spus Flutur. (A.D.)


Intră acum și în grupul de