Soluții pentru deblocarea traficului în zona comercială a orașului: înființarea unor pasaje, eliminarea unor treceri de pietoni și construcția unui nou pod peste râul Suceava


Intră acum și în grupul de

Capacitatea de trafic pe Calea Unirii din municipiul Suceava care face legătura cu zona unde sunt mai multe centre comerciale, inclusiv Bazarul din oraș, este depășită. Aceasta  este concluzia unui studiu de trafic realizat de o firmă din Iași, în urma monitorizării timp de zece luni a traficului din zona comercială a municipiului Suceava.

Potrivit primarului Ion Lungu, studiul de trafic urmează să fie discutat în ședința Consiliului Local Suceava de săptămâna viitoare, în baza acestui document urmând să fie realizat o strategie de investiții în infrastructura rutieră care să conducă la deblocarea traficului.

Conform studiului, e nevoie de dublarea căilor de acces și că sensul giratoriu care ar fi trebuit să ducă la deblocarea traficului este nefuncțional.

Edilul-șef a arătat în conferința de presă de miercuri că este nevoie de un nou drum care să facă legătura între DN 29 spre Botoșani și zona centrală a municipiului Suceava care să permită și accesul spre zona comercială a orașului și că se impune și construcția unui nou pod peste râul Suceava.

Primarul a mai declarat că și trecerile pentru pietoni semaforizate vor trebui eliminate și construite pasaje subterane sau supraterane, el menționând că există posibilitatea redeschiderii unui pasaj pietonal subteran care însă are, în prezent, infiltrații, dar și înființarea unui pasaj pietonal pe sub podul rutier de peste râul Suceava din apropierea bazarului, fiind necesar avizul RA Apele Române.

Blocajele rutiere care se înregistrează în zona comercială  determină ca distanțe de câteva sute de metri să fie parcurse în zeci de minute, iar circulația în întreg orașul este afectată. (N.B.)


Intră acum și în grupul de