Actiune comuna a Politiei rutiere si RAR in Vatra Dornei si Suceava


Intră acum și în grupul de

În urma Protocolului comun de colaborare al Directiei Politiei Rutiere împreuna cu Regia Autonoma – Registrul Auto Român, precum si Planului de actiune pentru verificarea în trafic a gradului de siguranta rutiera oferit de autovehiculele destinate transporturilor rutiere publice de marfuri sau persoane, Serviciul Politiei Rutiere Suceava, împreuna cu inspectorii R.A.R. au organizat controale tehnice în trafic în zona Vatra Dornei si în zona Suceava.

Astfel, au fost verificate un numar 45 vehicule, fiind aplicate un numar de 27 sanctiuni în valoare de 2.950 lei, o amenda a fost data pentru nerespectarea capacitatii de încarcare, iar un permis de conducere a fost retinut pentru depasire neregulamentara. De asemenea,  un numar de 7 certificate de înmatriculare au fost retrase pentru defectiuni.

Printre exemplele oferite de IPJ Suceava se afla C. Ioachim, de 35 ani, din comuna Sant, judetul Bistrita Nasaud, care a condus autotractorul marca Scania cu remorca, pe str. Argestru din Vatra Dornei, având anvelopele la remorca uzate peste limita legala admisa, iar numarul de identificare ilizibil. I s-a retinut certificatul de înmatriculare. Tot ca exemplu negativ a fost dat M. Ioan, de 24 ani, din Suceava, care în timp ce conducea microbuzul VW pe DN29, efectuând transport regulat de persoane pe relatia Suceava – Salageni, transporta un numar de 7(sapte) calatori peste numarul de locuri prevazut în certificatul de înmatriculare. Acesta a fost sanctionat contraventional.


Intră acum și în grupul de