Mutalău, Oase și fostul primar al orașului Solca, trimiși în judecată pentru că au îmbătat și violat o fată cu intelect la limită


Intră acum și în grupul de

Parchetul Judecătoriei Rădăuți a anunțat, joi, că a dispus trimiterea în judecată a fostului primar al orașului Solca, Alexandru Mirăuță, în vâstă de 83 de ani, și a doi adolescenți de 16 și 17 ani, care sunt acuzați că au violat o fată de 15 ani pe care inițial au îmbătat-o.

judecatorie ciocan

Potrivit procurorilor, în data de 7 mai 2016 în jurul orei 15.30, în timp ce o fată de 15 ani, persoană instituţionalizată la Centrul de Plasament Mihail şi Gavril din oraşul Solca şi diagnosticată cu grave tulburări de comportament cu pulsiuni; fenomene anxioase şi intelect la limită, aflată sub tratament medical psihiatric, se deplasa pe strada din apropierea Centrului de Plasament a fost acostată de către doi adolescențin, unul de 16 ani, zis “Oase” , instituţionalizat la acelaşi centru şi un locanic de 17 ani, zis “Mutalău”,  care au luat-o de braţ şi i-au spus să meargă cu ei la locuinţa lui Mirăuţă pentru a întreţine relaţii sexuale contra sumei de 150 lei.

Aceasta a refuzat, dar cei doi minori au insistat ameninţând-o că dacă nu merge cu ei va avea de suferit.

În timp ce se deplasau spre locuinţa lui Mirăuţă, cei doi i-au spus fetei  să accepte orice propunere a bărbatului fiindcă îl vor păcăli, îi vor lua banii şi nu se va întâmpla nimic.

Ajunşi la domiciliul fostului primar, Mutalău i-a spus acestuia să scoată trei sticle de vin şi să aducă banii, iar Mirăuţă a pus pe masa de pe terasa locuinţei 3 sticle de vin la 2,5 litri şi a plecat să facă rost de bani, urmând să revină.

În tot acest timp cei doi tineri au profitat de naivitatea minorei, spunându-i să facă întrecere, în sensul de a bea vin şi a vedea cine rezistă mai mult la băutură.

Aceştia i-au turnat minorei vin ,într-un pahar, aceasta consumând circa 5 pahare după care având în vedere afecţiunile de care suferă şi tratamentul medicamentos pe care îl urma şi-a pierdut cunoştinţa.

Ulterior, profitând de starea minorei şi de imposibilitatea acesteia de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa aceasta a fost transportată în una dintre camerele locuinţei inculpatului  unde atât acesta cât şi cei doi tineri au întreţinut pe rând relaţii sexuale  cu R.A., minorii primind ulterior de la inculpatul Mirăuţă Alexandru suma de 60 lei de lei şi o sticlă de vin.

Ulterior cei doi minori au părăsit locuinţa lui Mirăuţă Alexandru, acesta rămânând singur cu minora în casă, care se afla în continuare în stare de inconştienţă.

Între timp angajaţii centrului s-au sesizat de lipsa nemotivată a minorei, sens în care paznicul  şi referentul au căutat-o pe raza localităţii.

Ei s-au întâlnit cu minorii Oase și Mutalău  care se aflau în stare de ebrietate şi au afirmat că au întreţinut relaţii sexuale cu fata, aceasta aflându-se în stare de ebrietate la locuinţa lui Mirăuţă Alexandru.

Auzind acestea s-au deplasat la locuinţa indicată, unde paznicul  l-a întrebat pe Mirăuţă unde este minora. Acesta iniţial a spus că nu ştie unde este dar fiind ameninţat că va fi anunţată poliţia a recunoscut că fata se află la el în casă şi a descuiat uşa de acces în locuinţă spunând că fata nu se simte bine.

În casă, în cameră, pe un pat a fost identificată minora dezbrăcată, având pe ea doar o bluză verde ce era deschisă şi un sutien ridicat până la gât aceasta fiind în stare de inconştienţă,.

Paznicul a observat că minora vomase, motiv pentru care i-a eliberat căile respiratorii care erau blocate cu vomă, acordându-i în acest fel un prim ajutor. El a îmbrăcat minora şi cu ajutorul referentului au dus-o pe fată cu maşina la Centrul de Plasament de unde a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la Spitalul municipal Rădăuţi fiind internată cu diagnosticul de comă alcoolică, gr.II.

Mama minorei a fost anunţată de către o persoană a doua zi, ce a apelat-o telefonic de pe un număr necunoscut, despre faptul că fiica sa a fost găsită dezbrăcată în locuinţa lui Mirăuţă , loc în care au fost văzuţi şi cei doi adolescenți, fiind probabil victima unui viol aceasta prin intermediul fiului său  a sesizat organele de poliţie prin apel 112.

Anchetatorii arată că în ceea ce priveşte circumstanţele personale ale inculpatilor, în timp ce numitul Mirăuta Alexandru este înscris în cazierul judiciar cu urmatoarea mențiune: “ pus in miscare actiunea penala in dosarul penal nr. 3994/P/2015, pentru savarsirea infractiunii prev. de conducere a unui vehicul neînmatriculat prev. de art. 334 alin. (1) din Codul penal”, iar adolescenții  nu sunt cunoscuti cu antecedente penale, fiind infractori primari.

Dosarul a fost trimis, spre soluţionare, Judecătoriei Rădăuţi.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de