Focuri de armă trase de polițiștii suceveni pentru prinderea unui șofer de camion ce transporta lemn ilegal


Intră acum și în grupul de

Un tânăr din comuna suceveană Marginea, surprins în timp ce transporta ilegal lemn, a fost reținut cu patru focuri de armă după ce a fugit de polițiști.

Potrivit Polției Județene Suceava, o patrulă de poliție din Marginea a efectuat semnal regulamentar de oprire unei autoutilitare cu remorcă, ambele încărcate cu material lemnos care circula, joi,  pe DN 2E în interiorul comunei, dar șoferul nu s-a conformat și a continuat deplasarea, după care, a pătruns în curtea unui imobil în construcție.

FOTO: Arhivă

Șoferul, un tânăr localnic de 28 de ani, a coborât din mașină şi a intrat în locuinţă, iar polițiștii au stabilit că acesta nu deține documente legale pe proveniență și transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul unui alt echipaj de poliție.

Ulterior, șoferul a ieșit din locuință, a desprins capul tractor de remorcă și a descărcat materialul lemnos, după care s-a pus în mișcare  cu intenția de a părăsi curtea și a evita să fie sancționat.

Un poliţist a filmat cu telefonul mobil tot ceea ce a întreprins tânărul, fără a pătrunde pe proprietatea privată, însă bărbatul s-a arătat deranjat de acest lucru, a ieşit din curte şi a încercat să îi ia telefonul mobil poliţistului.

Fiind surprins de ceilalți polițiști, el a fugit prin curțile și grădinile altor imobile din împrejurimi,motiv pentru care a fost urmărit şi somat de către poliţişti.

Pentru că tânărul nu s-a suspus somațiilor legale, unul dintre polițiști a folosit armamentul din dotare și a tras patru focuri de armă de avertizare, iar șoferul a fost imobilizat și încătușat.

În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuţi care a dispus continuarea cercetărilor pentru ultraj, suspectul fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Judecătoriei Rădăuți cu propunere de arestare preventivă.

Judecătoria Rădăuți a respins arestarea preventivă și a dispus cercetarea tânărului sub control judiciar.

Totodată, el a fost sancționat pentru încălcarea legislației privind circulația materialului lemnos și cea privind circulația pe drumurile publice.

 


Intră acum și în grupul de