Privatizarea Termica SA Suceava aprobata „de principiu” de catre CL Suceava


Intră acum și în grupul de

În cadrul unei sedinte extraordinare, Consiliul Local Suceava a aprobat joi, de principiu, privatizarea serviciului de termoficare al municipalitatii. Primarul Sucevei, Ion Lungu, considera ca prin aceasta s-a facut un nou pas în ceea ce presupune privatizarea societatii de termoficare, urmând a fi realizate doua caiete de sarcini în vederea privatizarii Termica SA, unul privind vânzarea de actiuni si un altul privind vânzarea de active, dar si o evaluare de piata a societatii de termoficare.

În opinia primarului Lungu, Termica SA Suceava este una din cele mai atractive societati din domeniu, dar s-a recurs la aceasta solutie deoarece municipalitatea doreste ca privatizarea sa aiba ca rezultat o politica de protectie sociala pentru angajatii unitatii, de mentinere a Contractului colectiv de munca si un pret suportabil pentru suceveni pentru gigacalorie.

CL Suceava va trebui sa voteze într-o sedinta ulterioara caietul de sarcini pentru aceasta licitatie în vederea privatizarii, firma de consultanta angajata de municipalitate urmând ca în termen de 60 de zile sa ofere proiectele de caiet de sarcini pentru ambele variante avute în vedere.

Pe de alta parte, consilierul local PSD, Ovidiu Dontu, a spus ca alesii PSD au votat împotriva din cauza ca sindicatul din societate nu a fost consultat, AGA nu si-a însusit aceasta situatie, firma de consultanta nu a facut o optiune concreta si propune atât vânzarea de actiuni, cât si vânzarea de active.

Acesta a mai adaugat ca nici situatia patrimoniului societatii de termoficare nu este clara si se întreaba de ce trebuie privatizata societatea în conditiile în care s-au facut investitii de 40 de milioane de euro.

Consilierul Dontu considera ca se încearca încredintarea directa a societatii unei firme deja stabilite. 


Intră acum și în grupul de