Bărbat accidentat mortal de o mașină la Dolhasca. Șoferul a fugit și a ascuns autoturismul într-o hală dezafectată din județul Iași


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 48 de ani din orașul sucevean Dolhasca și-a pierdut viața după ce a fost accidentat mortal de o mașină în timp ce se deplasa pe marginea drumului.

Șoferul autoturismului a fugit de la locul accidentului și a încercat să șteargă urmele acestuia, fiind reținut de polițiștii suceveni.

Peste 25 de poliţişti rutieri, poliţişti judiciarişti şi criminalişti au fost implicaţi într-o amplă acţiune pentru identificarea unui autovehicul care a fost implicat într-un accident mortal, şoferul părăsind locul accidentului şi încercând să şteargă urmele acestuia, a anunțat, duminică, într-un comunicat de presă Poliția Județeană Suceava.

Potrivit sursei citate, vineri seara un bărbat de 48 de ani, din orașul Dolhasca, care mergea ca pieton pe marginea D.J. 208, în localitatea Budeni, a fost acroșat din spate de un autovehicul care se deplasa în aceeași direcție de mers și care după producerea accidentului și-a continuat deplasarea fără să oprească.

Bărbatul accidentat a fost preluat de un echipaj SMURD, iar în drum spre Spitalul municipal Fălticeni a murit.

Polițiștii au început primele verificări, fiind luate în calcul mai multe variante de anchetă, concluzionându-se, în baza indiciilor şi probelor ridicate de la locul faptei că după producerea accidentului autoturismul s-a deplasat spre municipiul Pașcani.

O echipă operativă complexă, formată inclusiv din poliţişti criminalişti şi judiciarişti, a declanşat o amplă acţiune pentru identificarea vehiculului şi şoferului implicat.

Astfel, în urma cercetărilor, sâmbătă a fost găsit autoturismul implicat în accident, ascuns într-o hală dezafectată de pe raza localităţii Lespezi din județul Iaşi, mașina având mai multe părți demontate.

Totodată, polițiștii au  stabilit că mașina a fost condusă  de un tânăr de 24 ani care locuiește fără forme legale în comuna Lespezi și a fost identificat la o locuință de pe raza satului Siliștea.

El  a recunoscut că a condus autoturismul în momentul producerii accidentului și că a intenţionat ştergerea urmelor accidentului.

După consultarea procurorului de la Parchetul Judecătoriei Rădăuți, poliţiştii au dispus reținerea tânărului care este cercetat pentru „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție”.

 


Intră acum și în grupul de