Doi bărbați care au braconat o căprioară în Masivul Rarău, depistați de jandarmi și reținuți de polițiști


Intră acum și în grupul de

Un echipaj de jandarmi din cadrul Detaşamentul 7 Jandarmi montani Câmplung Moldovenesc care acționa, sâmbătă, în zona masivului Rarău, din zona „Izvorului Giumalăului”  a identificat un autoturism, existând suspiciuni că este implicat în comiterea unor fapte de „braconaj cinegetic”.

Ulterior jandarmii au observat două persoane care transportau fiecare câte un rucsac de culoare verde spre autoturismul parcat.

În acest caz s-a procedat la urmărirea lor, una dintre acestea,  un bărbat de 38 ani din Moldovița, fiind reţinut şi predat echipajului de poliţie care a ajuns la faţa locului, iar cealaltă persoană a reuşit să fugă, imediat poliţiştii constituind mai multe echipe de căutare.

O echipă operativă complexă din cadrul IPJ Suceava – Serviciul Arme şi Serviciul Criminalisti  împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung Moldovenesc au efectuat cercetarea locului faptei ocazie cu care au fost identificate şi ridicate cele două rucsace ce conțineau carne.

Au fost analizate împreună şi cu celelalte resturi în locul în care a fost capturat animalul, prin concursul medicului veterinar, stabilindu-se faptul că acestea provin de la o specie de vânat din fauna cinegetică cervide, femelă, prejudiciul cauzat fiind de 6000 euro.

Poliţiştii au indisponibilizat şi autoturismul folosit , precum şi alte bunuri folosite la comiterea infracţiunii.

În cadrul cercetărilor derulate de poliţişti, s-a stabilit şi a doua persoană implicată  în persoana unui bărbat de 43 ani tot din Moldovița.

Astfel, a fost constituită o echipă de 8 poliţişti care au reuşit localizarea şi capturarea acestuia, fiind găsită şi arma utilizată la comiterea infracţiunii, ce a fost de asemenea  indisponibilizată.

 În acest caz s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de „braconaj cinegetic”, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme şi Serviciul Criminalistic dispunând ca măsură preventivă reţinerea celor doi suspecţi pentru 24 de ore în baza ordonanţelor de reţinere, urmând să fie prezentaţi la unitatea de parchet  cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive .


Intră acum și în grupul de