Un bărbat din Botoșana și fiul său, cercetați penal după ce au fost prinși cu brazi de Crăciun tăiați ilegal din „Codrii Cajvanei”


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați din Botoșana, tată și fiu, în vârstă de 53, respectiv 25 de ani, sunt cercetați penal pentru tăiere ilegală de arbori după ce au fost prinși în „Codrii Cajvanei” cu brazi de Crăciun tăiați ilegal, producând un prejudiciu de 15.000 de lei.

Potrivit Poliției Județene Suceava,  agenții Postului de poliție Poieni Solca au fost sesizați direct de un pădurar  din cadrul Ocolului silvic Solca, cu privire la prezența nejustificată în fondul forestier a unor persoane  cu un atelaj hipo.

Astfel, în pădurea denumită ,,Codrii Cajvanei ” au fost identificați  doi bărbaţi, tată şi fiu de 53 ani și  respectiv de 25 ani, din comuna Botoșana, care aveau încărcați în atelajul hipo 25 pomi de Crăciun.

 Fiind întrebați cu privire la proveniența acestora, bărbaţii au declarat că i-au tăiat cu scopul de a-i folosi în interes personal şi a-i comercializa.

Cauza a fost discutată cu procurorul care supraveghează urmărirea penală dispunându-se confiscarea atelajului hipo. Brazii sustrași au fost predați Ocolului silvic Solca, prejudiciul fiind stabilit la peste 15.000 lei.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept și tentativă de furt arbori din fondul forestier național.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea legislaţiei în domeniul silvic şi solicită cetăţenilor să dea dovadă de responsabilitate şi spirit civic şi să sesizeze de îndată poliţia atunci când i-au la cunoştinţă despre acte ilicite în ceea ce priveşte exploatarea, transportul, depozitarea sau comercializarea de material lemnos de orice natură, în special a brazilor de Crăciun.(N.B.)


Intră acum și în grupul de