240 de cutii cu petarde şi cinci seturi de artificii confiscate de jandarmii suceveni


Intră acum și în grupul de

O cantitate de 240 de cutii cu petarde şi cinci seturi de artificii au fost depistate, marţi, de jandarmi în bagajul unui sucevean aflat în zona Complexului Comercial Bazar din municipiul Suceava, care a declarat că a achiziţionat articolele pirotehnice de la o persoană necunoscută.

Potrivit Compartimentului Informare şi Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, un echipaj de jandarmerie a observat, marţi, în jurul prânzului, în apropierea Complexului Comercial Bazar din municipiul Suceava, un bărbat care se deplasa în grabă având asupra sa un bagaj voluminos.

Jandarmii l-au oprit pe bărbat pentru a-l legitima, constatând că acesta este în vârstă de 42 de ani şi domiciliază în municipiul Suceava, iar în urma controlului efectuat asupra bagajului acestuia, au fost găsite 240 cutii cu petarde (14.400 bucăţi) şi cinci seturi de artificii (30 bucăţi).

Sursa citată precizează că bărbatul a declarat jandarmilor că a achiziţionat articolele pirotehnice de la o persoană necunoscută.

“În cauză au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unei fapte susceptibile de a fi infracţiunea de transport, deţinere sau comercializare de materiale pirotehnice de către persoane neautorizate, iar bărbatul şi materialele găsite asupra sa au fost predate serviciului specializat din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava în vederea continuării cercetărilor”, mai precizează Compartimentul Informare şi Relaţii Publice din cadrul IJJ Suceava.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de