Șofer în vârstă de 19 ani din Vicovu de Sus, încătușat după o urmărire în trafic


Intră acum și în grupul de

Un șofer băut și recalcitrant a fost prins și încătușat de polițiști după o urmărire de cinci kilometri.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, au observat, luni, un autoturism pe DJ 209G, pe raza comunei Straja, care se deplasa din direcţia comunei Brodina  spre oraşul Vicovu de Sus și au efectuat semnal regulamentar de oprire prin punerea în funcţiune a  semnalelor acustice şi luminoase ale autospecialei, moment în care șoferul a accelerat şi şi-a continuat deplasarea către oraşul Vicovu de sus.

Polițiștii au început urmărirea autoturismului în cauză având în funcţiune semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei de poliţie.

Șoferul a fost urmărit pe o distanţă de circa 5 kilometri, iar la un moment dat, ajungând pe strada Calea Cernăuţi a virat dreapta pe un pod şi a rămas în autovehicul.

Șoferul, un tânăr de 19 ani, din orașul Vicovu de Sus, a  opus rezistenţă devenit violent fizic şi verbal, motiv pentru care a fost imobilizat prin folosirea forţei şi a cătuşelor.

El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul este cercetat pentru pentru  „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.


Intră acum și în grupul de