Peste 14.000 de petarde confiscate de polițiști de la un comerciant fălticenean


Intră acum și în grupul de

În urma unui control efectuat în piața agroalimentară din municipiul Fălticeni,  poliţiştii suceveni  din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe au depistat un bărbat de 35 de ani din Fălticeni care vindea articole pirotehnice.

Potrivit Poliției Județene Suceava, polițiștii au constatat că bărbatul deţinea spre vânzare pe lângă haine și 3.300 de articole pirotehnice din categoria  P1, acestea fiind  ridicate de către poliţişti.

Totodată, bărbatul a predat poliţiştilor alte 10.800 de  petarde din clasa P1, aflate în altă locaţie, bunuri despre care susţine că le-a achiziţionat  în scopul comercializării  către populaţie.

Polițiștii au constatat  că  bărbatul nu deţine autorizaţie pentru comerţ  cu  articole pirotehnice, motiv pentru cele  14.100 de petarde din categoria P1 au fost ridicate în vederea continuării  cercetărilor.

Bărbatul este cercetate penal pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

În perioada sărbătorilor de iarnă  2016/2017,  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava , prin  structura specializată  Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase ,  va organiza acţiuni  de control  în  vederea identificării şi sancţionării agenţilor economici  dar şi a persoanelor fizice care încalcă legea comercializând fără drept către populaţie articole pirotehnice interzise.


Intră acum și în grupul de