Costul unui incendiu din Iaslovat = 30.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Pompierii din Solca si Radauti, împreuna cu cei ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta din patru comune sucevene au intervenit, la finele saptamânii trecute, cu sapte autospeciale, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la mai multe anexe gospodaresti ale unui cetatean din Iaslovat, din cauza neglijentei unui fumator. Potrivit ISU Suceava, Garda de Interventie Solca împreuna cu Detasamentul de Pompieri Radauti si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta Iaslovat, Milisauti, Cajvana si Arbore, au intervenit vineri, cu sapte autospeciale, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la anexele gospodaresti ale numitului Ioan S. din localitatea suceveana Iaslovat. La sosirea garzii de interventie, ardeau acoperisurile adapostului de animale si al adapostului de furaje, magaziei, existând pericolul propagarii flacarilor la casa de locuit si la doua gospodarii învecinate.

În incendiu au ars adapostul de animale si depozitul de furaje pe o suprafata de cca 160 de mp, magazia pe o suprafata de 30 de mp, un volum de10 mc lemn foc, precum si 7 mc cherestea, o cantitate de aproximativ 3 tone de furaje si alta de 3 tone de cânepa. Potrivit primelor cercetari, incendiul a fost provocat de neglijenta unui fumator.

Prin interventia pompierilor, care a durat patru ore si jumatate, s-a reusit salvarea locuintei proprietarului si a doua gospodarii învecinate în valoare de aproximativ 90.000 de lei. În urma incendiului s-au produs pagube materiale estimate de proprietar la aproximativ 30.000 de lei. Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.


Intră acum și în grupul de