Incendiu într-o gospodărie din satul Voievodeasa. Focul era să cuprindă două case învecinate


Intră acum și în grupul de

Un cablu electric defect, neizolat corespunzător, a declanșat, miercuri seară, un incendiu puternic la o gospodărie din satul Voievodeasa, comuna Suceviţa.

FOTO: ISU ”Bucovina” Suceava

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, la fața locului au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Rădăuţi, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Suceviţa, cu patru autospeciale cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD.

”La sosirea echipajelor, ardea violent acoperişul unei construcţii corp comun, formată din casă de locuit, o anexă şi un adăpost de animale, cu pericol de propagare la două locuinţe aflate în imediata apropiere”, a declarat Găleată.

În incendiu au ars acoperișul casei pe o suprafață de 100 de metri pătrați, acoperişul anexei pe 30 de metri pătraţi şi acoperişul adăpostului de animale pe 50 de metri pătraţi. Au mai ars documente personale, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, circa 10 metri cubi lemn de foc şi 5 tone de furaje. S-au degradat pereţii portanţi ai clădirilor, construite din lemn, cu învelitoare din tablă.

”Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor soţiei proprietarului, în vârstă de 60 de ani, care a suferit un atac de panică. După ce şi-a revenit, femeia a refuzat transportul la spital”, a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, potrivit căruia, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect, neizolat corespunzător.

Găleată a mai precizat că incendiul, anunțat prin 112 la ora 18:58, a fost lichidat la ora 23:25, iar pompierii au salvat cele două case învecinate. (Irina Lițu)


Intră acum și în grupul de