Pietoni băuți implicați în trei accidente produse într-o singură zi pe raza județului Suceava. Unul dintre ei a decedat

Polițiștii suceveni atrag atenția că circulația pe drumurile publice în stare de ebrietate poate duce doar spre situații tragice.

Potrivit Poliției Județene, numai în ultimele 24 de ore s-au produs trei accidente în care au fost implicați pietoni băuți, iar într-unul din cazuri pietonul a muri.

Astfel, miercuri seara,  un bărbat din Horodnic de Sus conducea un autoturism pe drumul comunal 46, din localitatea Horodnic de Jos,  iar în dreptul unui imobil, a depășit un grup de pietoni care stătea pe marginea din partea dreaptă a drumului și a trecut cu roțile din partea stângă a autoturismului peste un pieton de 48 de ani, localnic, ce se afla întins pe mijlocul părții carosabile.

În urma accidentului, pietonul a murit, iar din declaraţiile martorilor s-a stabilit că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În aceeași seara, pe D.N. 29, în orașul Salcea, un bărbat de 48 ani, din comuna Dumbrăveni conducea o  autoutilitară și a accidentat ușor un alt bărbat de 42 ani, localnic, care mergea pe drum, din sens invers, pe sensul de mers al autoutilitarei.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar bărbatul accidentat, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, dar a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest şi a prelevării unei mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

După câteva ore, în jurul orei 23.00, pe DJ 291A, în localitatea Zamostea, un bărbat 53 ani care conducea un autoturism a fost surprins de apariția pe drum a unui tânăr de 30 ani, localnic, care, era în stare de ebrietate, s-a dezechilibrat și a făcut cu spatele câțiva pași, fără a se putea controla și l-a acroșat.

Pietonul a fost rănit în urma accidentului, dar a refuzat să fie transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Atât șoferul cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru şofer, căruia i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pentru  pieton rezultatul a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.