Pietoni băuți implicați în trei accidente produse într-o singură zi pe raza județului Suceava. Unul dintre ei a decedat


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni atrag atenția că circulația pe drumurile publice în stare de ebrietate poate duce doar spre situații tragice.

Potrivit Poliției Județene, numai în ultimele 24 de ore s-au produs trei accidente în care au fost implicați pietoni băuți, iar într-unul din cazuri pietonul a muri.

Astfel, miercuri seara,  un bărbat din Horodnic de Sus conducea un autoturism pe drumul comunal 46, din localitatea Horodnic de Jos,  iar în dreptul unui imobil, a depășit un grup de pietoni care stătea pe marginea din partea dreaptă a drumului și a trecut cu roțile din partea stângă a autoturismului peste un pieton de 48 de ani, localnic, ce se afla întins pe mijlocul părții carosabile.

În urma accidentului, pietonul a murit, iar din declaraţiile martorilor s-a stabilit că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În aceeași seara, pe D.N. 29, în orașul Salcea, un bărbat de 48 ani, din comuna Dumbrăveni conducea o  autoutilitară și a accidentat ușor un alt bărbat de 42 ani, localnic, care mergea pe drum, din sens invers, pe sensul de mers al autoutilitarei.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar bărbatul accidentat, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, dar a refuzat să se supună testării cu aparatul etilotest şi a prelevării unei mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

După câteva ore, în jurul orei 23.00, pe DJ 291A, în localitatea Zamostea, un bărbat 53 ani care conducea un autoturism a fost surprins de apariția pe drum a unui tânăr de 30 ani, localnic, care, era în stare de ebrietate, s-a dezechilibrat și a făcut cu spatele câțiva pași, fără a se putea controla și l-a acroșat.

Pietonul a fost rănit în urma accidentului, dar a refuzat să fie transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Atât șoferul cât și pietonul au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ pentru şofer, căruia i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, iar pentru  pieton rezultatul a fost de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 


Intră acum și în grupul de