Handbal, Liga Nationala : CS Universitatea Suceava a invins pe Uztel si spera la cupele europene


Intră acum și în grupul de

Uztel Ploiesti – CS Universitatea Suceava 30 – 34 (18 – 18)

 Disputata sâmbata, datorita faptului ca echipa nationala va participa saptamâna viitoare la Cupa Panoniei, etapa a XX-a a Ligii Nationale de handbal masculin a consemnat o noua victorie în dreptul echipei locale de handbal. CS Universitatea Suceava si-a mai trecut doua puncte în cont prin victoria obtinuta în fata penultimei clasate, Uztel Ploiesti.

Sucevenii s-au impus cu 34-30, la capatul unui meci în care extrema Florin Dospinescu a suferit o fractura de falanga la mâna dreapta si a devenit indisponibil pentru trei saptamâni.

Primii care au marcat au fost handbalistii ploiesteni, care în minutul 8 conduceau cu 5-4. Treptat, elevii lui Petru Ghervan au trecut la cârma jocului, asftel ca în minutul 18, CS Universitatea conducea cu 15-13. Totusi, cele doua echipe au intrat la vestiare la egalitate, scor 18-18, gazdele evoluând cu multa dezinvoltura. Uztel, echipa aflata într-o perioada de reconstructie, nu a aratat ca o formatie care va retrograda în Divizia A, jucatorii prahoveni dorind sa impresioneze antrenorii si sponsorii.

Rezistenta gazdelor a mai tinut aproximativ 10 minute în partea a II-a a întâlnirii, în minutul 42 scorul fiind 26-25. Din acest moment Bibirig si compania si-au luat rolul în serios, marcând gol dupa gol, asigurându-si astfel un final de meci linistit. Cu cinci minute înainte de fluierul final al partidei, CS Universitatea avea un avantaj de trei goluri. Fiecare echipa si-a mai trecut în cont câte trei goluri, iar la încheierea meciului, tabela arata 30-34.

„A fost un meci destul de greu. Am înfruntat o echipa ploiesteana care s-a luptat mult pentru cele doua puncte puse în joc si care, în unele momente ale disputei a evoluat destul de dur”, a declarat Petru Ghervan, la câteva ore dupa meci.

CS Universitatea ramâne pe locul cinci în clasamentul Ligii Nationale, având 23 de puncte, la fel ca Minaur Baia Mare si HC Odorhei. Urmatorul meci al studentilor este programat la finele lunii martie, pe teren propriu, împortriva nou-promovatei CSM Oradea.


Intră acum și în grupul de