O casă din Mălini a luat foc de la coșul de fum. Proprietarii și fiica lor de 12 ani au suferit atacuri de panică


Intră acum și în grupul de

O casă din satul Poiana Mărului, comuna Mălini, a luat loc vineri dimineață de la coșul de fum neizolat corespunzător.

La fața locului au intervenit militarii Detaşamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mălini, cu trei autospeciale cu apă și spumă şi o ambulanţă SMURD B2.

Purtătorul de cuvânt al ISU ”Bucovina” Suceava, plt.adj. Alin Găleată, a declarat că la sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei de locuit, construit din lemn cu învelitoare din draniţă, şi exista pericolul de propagare la întreaga locuinţă şi la anexele gospodăreşti.

”Au ars acoperișul casei pe o suprafață de 60 de metri pătrați şi obiecte de mobilier din bucătărie. S-au degradat pereţii portanţi ai locuinţei.

Pe timpul intervenţiei, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarilor – soţului (37 ani) şi soţiei (35 ani), precum şi fiicei acestora (12 ani), care au suferit atacuri de panică. Ulterior, toţi trei au refuzat transportul la spital”, a arătat Găleată.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neizolat corespunzător faţă de materialele combustibile, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Incendiul, anunțat prin 112 la ora 5:42, a fost lichidat la ora 7:43, iar pompierii au salvat restul casei de locuit, bucătăria de vară şi adăpostul de animale.

 


Intră acum și în grupul de