Fotbal, Comisia de Disciplina a AJF : Sanctiuni severe pentru jucatorii care au adus injurii arbitrilor


Intră acum și în grupul de

În sedinta din 6 martie, îmbucurator a fost faptul ca pe masa Comisiei au fost doar 4 dosare, însa a fost ceva trecator, caci la sedinta din 13.03.2008 au fost de discutat 11 cazuri, juniori „C”, 1993, juniori Liga a IV-a, Liga a V-a si Liga a IV-a, seniori.

– La jocul de juniori „C” 1993, Sporting Bunesti – AS Juventus Falticeni din 8.03.2008 jucatorul Timofte Sabin de la Juventus a fost eliminat din teren pentru cumul de cartonase galbene. El a fost sanctionat cu o etapa de suspendare si o penalitate sportiva de 30 lei, fiind recidivist. De asemenea, pentru intrarea în teren si proteste la deciziile arbitrului, delegatul echipei Sporting Bunesti, Marcel Irimie se sanctioneaza cu avertisment.

– Jocul de juniori „C” 1993 CS Gura Humorului – Raraul Câmpulung, programat în data de 8.03.2008, nu s-a disputat, deoarece, dupa spusele arbitrului Lucian Hreamata (Falticeni), jucatorii echipei din Câmpulung nu aveau viza medicala. Verificându-se temeinicia acestei mentiuni s-a constatat ca legitimatiile jucatorilor au fost întocmite pe data de 13 septembrie 2007, deci nu a fost depasit termenul prevazut în ROAF de 6 luni. Comisia a hotarât trimiterea cazului la Comisia de Disciplina a Arbitrilor, reprogramarea partidei si obligarea celor trei arbitri delegati la acest joc, la achitarea cheltuielilor de deplasare pentru echipa Raraul Câmpulung.

– La jocul de juniori Liga a IV-a, Unirea Boroaia – Zimbrul . El a fost sanctionat cu o etapa de suspendare si 20 lei penalitate sportiva.

– La jocul de juniori Liga a IV-a, Minerul Iacobeni – Ciocanesti – Dorna Vatra Dornei, jucatorii echipei CSM Dorna Vatra Dornei au primit în acel joc 5 cartonase galbene. AS Dorna Vatra Dornei a fost sanctionata cu penalitate sportiva de 50 lei pentru conduita necorespunzatoare.

– La jocul din Liga a V-a, FC Pojorâta – Bradul Vama au fost mai multe cazuri de indisciplina:

–          jucatorii echipei gazda au fost sanctionati cu 7 cartonase galbene, deci conduita necorespunzatoare, sanctiunea 70 lei amenda pentru FC Pojorâta;

–          jucatorul Raia Stefan de la FC Pojorâta a avut o altercatie cu un adversar si a fost eliminat din joc. El a fost sanctionat cu o etapa de suspendare si 100 lei penalitate sportiva;

–          jucatorul Simionescu Constantin de la Bradul Vama a fost eliminat din joc pentru altercatia cu Stefan Raia. El a fost sanctionat cu trei etape de suspendare si penalitate sportiva 200 lei. În stabilirea sanctiunii, Comisia de Disciplina a retinut aspectul ca jucatorul Simionescu este recidivist (a fost suspendat pentru 5 etape în sedinta Comisiei de Disciplina din data de 11 octombrie 2007);

–        la rubrica de avertismente în foaie de arbitraj a arbitrului Lucian Hreamata, se face mentiunea ca jucatorul numarul 15 Zlevoaca Vasile de la echipa gazda a fost sanctionat cu avertisment în minutul 78, însa la rubrica „Înlocuiri de jucatori” nu se mentioneaza faptul ca acesta ar fi înlocuit de alt jucator. Cazul a fost trimis la Comisia de Disciplina a Arbitrilor.

– La jocul Unirea Boroaia – Zimbrul Siret, Liga a IV-a seniori, a fost eliminat din joc Alin Ticalo de la Zimbrul Siret pentru cumul de cartonase. El a fost sanctionat cu o etapa de suspendare si 20 lei penalitate sportiva.

– La jocul Minerul Iacobeni – Ciocanesti – CSM Dorna Vatra Dornei, Liga a IV-a, seniori, au fost eliminati din joc Paul Boanches (Dorna Vatra Dornei) pentru injurii la adresa arbitrului si Bogdan Iuga (Minerul) pentru fault în pozitie de ultim aparator. Boanches a fost sanctionat cu doua etape de suspendare si 150 lei penalitate sportiva, iar Bogdan Iuga a fost sanctionat cu o etapa de suspendare si 20 lei penalitate sportiva.

– La jocul Cetatea II Suceava – Arbore – Flacara Rosie Udesti, Liga a IV-a, seniori, jucatorul Buta George (Flacara Rosie) a fost eliminat din joc pentru injurii la adresa arbitrului. El a fost sanctionat cu doua etape de suspendare si 150 lei penalitate sportiva.

– La jocul FC Marginea – Releul Mihoveni, Liga a V-a, în minutul 80, a fost eliminat din joc Sebastian Hrebenciuc de la echipa Releul Mihoveni pentru cumul de cartonase galbene. El a fost sanctionat cu o etapa de suspendare si 20 lei penalitate sportiva.

– La jocul CSO Viitorul Liteni – CSM Bucovina Radauti, în minutul 51, a fost eliminat din joc Lazar Silvestru de la Bucovina Radauti, care a vazut „galben în fata ochilor” de doua ori în doar 10 secunde. Va sta pe banca o etapa si va avea de achitat o penalitate sportiva de 20 lei.
– La jocul Bucovina Calafindesti – Locomotiva Zvoristea, Liga a V-a, a fost eliminat din joc pentru proteste si injurii la adresa arbitrului, jucatorul Sindilaru Silviu de la oaspeti. El a fost sanctionat cu doua etape de suspendare si 100 lei penalitate sportiva.


Intră acum și în grupul de