Fotbal, Liga I : Steaua invinge Urziceniul si urca pe locul secund


Intră acum și în grupul de

Steaua – Unirea Urziceni    1 – 0 (0 – 0)

Cel mai asteptat meci al etapei a XXIII-a a Ligii I a avut parte de o prima repriza modesta. Din combinatia între miza mare a meciului si faptul ca s-au întâlnit echipele cu cele mai bune aparari din România, nu putea sa rezulte un fotbal atractiv, spre dezamagirea spectatorilor din Ghencea, care însa au plecat multumiti la sfârsitul celor 90 de minute, când Steaua s-a desprins în câstigatoare, scor 1-0.

Dupa 45 de minute, Steaua Bucuresti si Unirea Urziceni s-au aflat la egalitate, scor 0-0, si stelistii pareau sa nu fie în stare sa gaseasca ac de cojocul ialomitenilor în acest sezon. Meciul a început cu o usoara dominare din partea ros-albastrilor, care au pus în pericol poarta lui Stelea la câteva lovituri de colt. Specialitatea casei la Steaua s-a dovedit a fi însa si specialitatea lui Dan Petrescu, un antrenor care în cariera de fotbalist a trecut prin patria fazelor fixe, Anglia, astfel ca scorul a ramas neschimbat în urma cornerelor.

În nota meciului, primul sut pe spatiul portii a venit abia în minutul 38 si a apartinut tot ialomitenilor. Onofras a sutat din apropierea coltului careului mare, lateral stânga, fortând un plonjon spectaculos al lui Zapata. Totusi, Steaua a fost cea care si-a trecut în cont cea mai mare ocazie a reprizei, pe final, când Goian a centrat de pe partea dreapta, Pepe Moreno a reluat cu capul, din 6 metri, iar Stelea a respins senzational în corner.
Repriza a doua a fost total diferita, iar Steaua a profitat de avantajul terenului propriu si de aportul fanilor care au umplut la refuz tribunele. Totusi, gazdele au primit ajutor si din partea arbitrului central, care a închis ochii la un hent evident al lui Golanski, în minutul 57. În loc sa acorde penalty si cel putin cartonas galben,  Ionel Ivan – cel care a arbitrat-o si pe Cetatea la Aerostar – a lasat jocul sa continue si i-a permis Stelei sa îsi treaca în cont o mare ocazie de gol câteva momente mai târziu. Dica a trimis o pasa senzationala de 35 de metri, pentru Mendoza, care a sutat din careu, de pe partea stânga, dar Stelea a respins.

În minutul 68, Steaua, care a jucat mai ofensiv decât formatia oaspete, a fost din nou aproape de a deschide scorul, dar Balint a respins cu capul de pe linia portii. Golul a venit în cele din urma, însa nici aceasta faza nu a scapat de controverse. În minutul 83, Andres Mendoza a executat o lovitura libera în careul ialomitean, Dica a reluat cu capul din careul mic, Stelea a respins în fata, de unde francezul Habibou a înscris tot cu o lovitura de cap . Stelea putea însa interveni si a doua oara, dar în continuarea fazei, Dica l-a împiedicat pe portarul ialomitean sa mai intervina si i-a permis astfel lui Habibou sa înscrie primul sau gol la Steaua.

 În urma acestui rezultat, Steaua a urcat pe locul doi în clasamentul Ligii I, cu 47 de puncte acumulate, la sase distanta de liderul CFR Cluj, iar visul lui Gigi Becali de a ajunge pe primul loc înainte de Pasti se apropie de realizare. Pe pozitiile trei si patru se claseaza Rapid, respectiv Poli Timisoara, ambele cu câte 45 de puncte.

Au evoluat echipele:

Steaua: Zapata – Golanski, Radoi, Goian, Nesu – Lovin (Plesan 84), Ov. Petre – Dayro Moreno (Habibou, 60), Dica, Mendoza – Pepe Moreno (Surdu, 79). Antrenor: Marius Lacatus

Unirea Urziceni: Stelea – Balint, Mehmedovic, Galamaz, Bordeanu – Mara, Burns(Paduretu, 56), Gomez (B. Stancu, 85), Constantin – Danalache (Bilasco, 69), Onofras. Antrenor: Dan Petrescu

Universitatea Craiova – Rapid      1 – 1 (1 – 1)

Sapte mii de spectatori au umplut arena “Extensiv” din Craiova, unde Univeristatea a dat piept cu Rapid Bucuresti, si toti au plecat usor dezamagiti de la stadion, la capatul unui meci pe care Stiinta l-ar fi putut câstiga.

Giulestenii aveau în gând sa profite de semi-esecul liderului Ligii I, CFR Cluj, care remizase la Piatra Neamt, cu Ceahlaul, însa elevii lui Mircea Rednic nu au putut sa scoata mai mult de un punct, dupa o partida încheiata cu scorul de 1-1, în care Bozovic a fost eliminat.

Boya a reusit sa îi reduca la tacere pe suporterii gazdelor, în minutul 15, când a reluat în plasa , de la 11 metri, centrarea venita de pe partea dreapta de la Cesinha. Bucuria giulestenilor a durat doar noua minute, pentru ca Prepelita i-a pasat excelent lui Costea, care a scapat singur cu Coman si a egalat cu un sut plasat pe lânga portarul rapidist .

Repriza a doua a apartinut aproape în totalitate gazdelor, craiovenii punând presiune la poarta lui Coman dupa ce Bozovic a fost eliminat direct înca din minutul 47. Una dintre cele mai mari ocazii ale oltenilor s-a consumat în minutul 55, când goalkeeper-ul Danut Coman a scos penalty-ul executat de Costea, dictat dupa un fault în careu al lui Marius Constantin.

Rapidistii au mai avut doar doua ocazii la final, prin Joao Paolo si Grigorie, însa ambii jucatori au sutat slab din pozitii ideale si dupa actiuni personale de toata frumusetea. Astfel, Rapid a pierdut doua puncte mari la Craiova în lupta pentru primele doua locuri, dar si un jucator extrem de important pentru derby-ul cu Steaua de joi, Vladimir Bozovic urmând sa fie suspendat din cauza cartonasului rosu primit în Banie.

Au evoluat echipele:

Universitatea Craiova: Bornescu – Dananae, D. Stoica, Mitchell, Rose – Barboianu (Wobay 57), Prepelita (Dina 80), Dilevski – A. Ionescu (Lutu 67), Baird, Costea

Rapid: Coman – Sapunaru, M. Constantin, Maftei, Bozovic – N. Grigore – V. Matos (Herea 57), Pancu (P. Leonard 50), Cesinha – Boya (Grigorie 64), Joao Paulo

 

Universitatea Cluj – Dacia Mioveni          0 – 0

Universitatea Cluj a revenit în aceasta etapa pe ultimul loc al clasamentului Ligii I, dupa ce a remizat pe teren propriu, scor 0-0, cu o contracandidata la retrogradare, Dacia Mioveni.
Partida cu Dacia Mioveni trebuia însa sa fie momentul în care clujenii renuntau la obiceiul remizelor, mai ales ca din minutul 67 au evoluat în superioritate numerica, dupa ce Negoita, intrat pe teren în minutul 55, a primit doua cartonase galbene din partea lui Tiberiu Lajos. Totusi, „autobaza” lui Sorin Cârtu nu a dat gres pe stadionul “Ion Moina” si Dacia Mioveni a ramas la un punct în afara zonei periculoase a clasamentului.

Rezultatul nu a multumit niciuna dintre cele doua tabere, iar nervii au cedat la finalul partidei. Antrenorul argesenilor, Sorin Cârtu, si directorul sportiv de la Universitatea Cluj, Sorin Vadana, s-au contrat pe marginea prestatiei arbitrilor, în timp ce Claudiu Raducanu s-a dus sa protesteze chiar în fata lui Lajos, care i-a dat al doilea cartonas galben si, implicit, pe cel rosu, chiar daca partida se încheiase.

Universitatea Cluj: Merlier – Ungurusan, Soltuz, Bilica, Dancia (Szabo, 80) – Silvasan, Bundea (Bad, 58), A. Savu, Bayano – Goga, N. Jovanovic (Cl. Raducanu, 46). Antrenor: Alpar Meszaros.
Dacia Mioveni: Stanca – Scarlatache, Olteanu, Daouda, Baicu – Ghindeanu, Murgan, Frasineanu, R. Neagoe (Negoita, 55) – Bratu (Miclaus, 70), I. Savu (Chihaia, 65). Antrenor: Sorin Cârtu.


Intră acum și în grupul de