Peste 20 de șoferi prinși băuți la volan în week-end. Recordul, stabilit de un bărbat din Sucevița cu alcoolemie de 1,24 în aerul expirat


Intră acum și în grupul de

Peste 20 de șoferi au fost prinși în week-end de polițiștii suceveni că au condus fiind băuți și au rămas fără permis, iar recordul acestui sfârșit de săptămână a fost stabilit de un bărbat de 47 de ani, din comuna Sucevița, cu o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Astfel, sâmbătă seara, la ora 21.20, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DN 17A, pe raza comunei Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 47 de ani, din comuna Sucevița.

Întrucât mirosea a alcool, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt caz a fost înregistrat vineri după amiaza când Poliția municipiului Fălticeni a fost sesizată prin 112 că pe strada Crișan din localitate, un autoturism a părăsit partea carosabilă, iar conducătorul auto se află sub influența alcoolului.

 Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că în timp ce conducea autoturismul pe strada Crișan din localitate, un bărbat de 47 de ani, din județul Vrancea, a pierdut controlul asupra direcției de mers şi a părăsit partea carosabilă.

Șoferului i s-a solicitat să se supună testului cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital, a refuzat și recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Sâmbătă,  în jurul orei 03.45, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, a oprit pentru control pe DJ 209K, din comuna Marginea, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani, din municipiul Rădăuți. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot sâmbătă, la ora 10.45, o patrulă din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a oprit pentru control pe DJ 178, pe raza comunei Burla, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu, condus de un bărbat de 30 de ani, din localitate.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Duminică dimineața la ora  02.43, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești, a oprit pentru control pe raza comunei Dărmănești, autoturismul condus de un bărbat de 31 de ani, din comuna Calafindești.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot duminică, la ora 02.58, o patrulă din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești a fost sesizată despre faptul că, pe mijlocul DJ 178 A, de pe raza localității Costâna, este un autoturism staționat, iar conducătorul auto se află sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiști deplasați la fața locului, au identificat pe mijlocul DJ 178A, autoturismul staționat ce prezenta avarii și pe conducătorul acestuia, un bărbat de 32 de ani, din comuna Todirești.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate aceste cazuri s-au deschis dosare penale.


Intră acum și în grupul de