Directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est: ”Nu mai suntem ultima regiune din UE”


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Agenției de Dezvoltare Regională Nord Est (ADRNE), Vasile Asandei, a anunțat, luni, la Suceava, că regiunea nord est nu mai este cea mai săracă regiune din Uniunea Europeană.

El și-a exprimat convingerea că având sprijinul autorităților locale, al mediului universitar, al mediului de afaceri regiunea va pune în aplicare proiectele aprobate și va atrage fonduri europene pentru dezvoltare.

„Nu suntem cea mai săracă regiune din UE. Avem o veste bună. Nu mai suntem ultima regiune din UE, suntem pe locul cinci de la coadă. Ceea ce este important pentru că arată că ritmul nostru de dezvoltare este mai accelerat decât al altor regiuni”, a spus Asandei.

Totodată, directorul executive al ADRNE a precizat că se lucrează la brandul regional, care ar urma să fie finalizat până la sfârșitul anului 2017.

„Toate acțiunile noastre vor fi derulate sub acest brand. La târgurile din Expo Real Munchen și Krynica din Polonia din 2017, cele șase județe din regiunea nord est va avea o participare unitară, toate cele șase județe și ADRNE, sub brandul regional”, a explicat Asandei.

El a arătat că promovarea regiunii nord este se va face sub acest brand.

„Vom fi o regiune cu o identitate proprie”, a subliniat Asandei.

El a precizat că în decursul anului 2016 s-au făcut pași importanți, fiind lansate  apeluri de proiecte și că s-au făcut demersuri ca potențialii beneficiari să fie pregătiți.

„Avem experiența 2007-2013, când regiunea noastră a avut rezultate deosebite”, a spus directorul ADRNE.

El a mai declarat că ADRNE își propune să-și extindă activitatea și dezvoltarea economică și socială să fie realizată prin alte instrumente decât programele operaționale pentru că deja se pune problema ca în exercițiul financiar 2020-2026 să apară modificări în distribuția fondurilor europene.

„Important este să punem bazele dezvoltării prin resurse proprii, prin valorificarea potețialului și oportunităăților pe care le avem deja.  Avem inițiative, avem oportunități de dezvoltare, avem strategie, suntem regiune pilot în câteva proiecte europene”, a mai declarat directorul executiv al ADRNE. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de