Percheziții în zona Vatra Dornei, dar și Fălticeni într-un dosar privind tăieri ilegale de arbori. Un inginer silvic și un pădurar, administratorul unei firme și trei angajați, reținuți. La percheziții s-au găsit 250.000 de lei


Intră acum și în grupul de

Un inginer silvic, un pădurar, administratorul unei firme și trei angajați au fost reținuți, marți după amiaza, într-un dosar privind tăieri ilegale de arbori și furt de arbori, în acest caz fiind făcute și 14 percheziții.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au desfăşurat 14 percheziţii domiciliare în municipiul Suceava, municipiul Vatra Dornei, dar şi în localităţi rurale arondate acestor municipii şi municipiului Fălticeni.

Percheziţiile au vizat asigurarea asigurarea de material probator într-un dosar penal privind tăieri ilegale de arbori şi furt de arbori, fapte desfăşurate în mod repetat şi coordonat pe parcursul anului 2016, cu complicitatea unor lucrători şi administratori de societăţi comerciale având ca profil debitarea şi prelucrarea materialului lemnos şi cu implicarea unor lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei, arată Poliția Suceava.

De asemenea, în sarcina persoanelor bănuite s-a reţinut şi comiterea unor fapte asociate infracţiunilor silvice  (falsuri şi uzuri de fals, abuz în serviciu influenţarea declaraţiilor, mărturie mincinoasă, etc.)

În urma desfăşurării percheziţiilor au fost conduse la audieri șapte persoane, iar faţă de șase dintre acestea – un inginer silvic, un pădurar, un administrator de societate comercială şi 3 angajaţi ai societăţii, luându-se măsura reţinerii pentru 24 de ore în baza ordonanţelor de reţinere.

De asemenea, cu ocazia percheziţiilor au fost ridicate şi indisponibilizate trei vehicule cu o valoare de piaţă de peste 100.000 Euro, importante sume de bani în lei şi valută în valoare de peste 250.000 lei, alte bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor la săvârşirea de infracţiuni.(N.B.)


Intră acum și în grupul de