Doi bărbați prinși la braconat în zona Pârâul Miresei din apropierea Masivului Rarău

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului Montan Câmpulung, în timp ce patrula în zona Șandru din apropierea Masivului Rarău, a observat marți seara doi bărbaţi care se aflau într-un bordei de vânătoare situat în apropierea drumului cunoscut sub denumirea de Pârâul Miresei.

Jandarmii s-au apropiat în vederea stabilirii identității acestora și a motivului prezenței în zonă, constatând că cei doi bărbați, în vârstă de 37 și 45 de ani, ambii din municipiul Câmpulung Moldovenesc, erau îmbrăcate în ținută mozaic, una din ele avea în mână o armă de vânătoare încărcată, pregătită pentru a vâna, iar geamul bordeiului de vânătoare era deschis.

De asemenea, cei doi aveau asupra lor o lanternă cu suporți metalici, 4 cartușe și două tuburi cartușe de vânătoare, un cuțit, precum și o lunetă pentru arma de vânătoare.

În cadrul verificărilor efectuate, cei doi bărbați au declarat că în ziua respectivă, în jurul orei 16.30, s-au deplasat pe fondul de vânătoare, cu intenția de a vâna.

În acest caz au fost întocmite actele de sesizare privind săvârşirea unor fapte susceptibile de a fi tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizația de vânătoare individuală sau colectivă eliberată în condițiile legii și trecerea pe un fond cu arma de vânătoare neînchisă în toc și în afara căilor de comunicație, fapte prevăzute și sancționate de Legea vânătorii și protecției fondului cinegetic nr. 407/2006.

Totodată, persoanele în cauză au fost predate organelor de poliție din municipiul Câmpulung Moldovenesc, în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii montani vor desfășura acțiuni și în perioada următoare, în cooperare cu Filiala Câmpulung Moldovenesc a AJVPS Suceava, în vederea prevenirii actelor de braconaj cinegetic în zona masivelor Rarău și Giumalău.(N.B.)