Un tânăr din Frasin a stat ore în șir, rănit la cap și în stare de inconștiență în pădure. Fratele său l-a supravegheat până au fost găsiți de jandarmi


Intră acum și în grupul de

Doi frați din orașul Frasin au trecut marți prin momente dificile după ce au tăiat un arbore într-o pădure, iar în cădere copacul l-a lovit la cap pe unul dintre ei care a suferit răni grave și și-a pierdut cunoștința, iar celălalt a stat alături de el și spera să vină cineva să-i salveze.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava, marți seara în jurul orei 20.35 o femeie din orașul Frasin a semnalat prin 112 că fiii săi de 21 și 23 de ani au plecat dimineață în pădure pentru a strânge lemne și nu s-au întors.

În aceste condiții IJJ Suceava a iniţiat o acţiune de salvare şi a coordonat intervenţia structurilor cu atribuţii în acest sens, iar pentru găsirea celor doi au acționat mai multe echipe de salvare, alcătuite din 10 jandarmi de la posturile montane din Gura Humorului și Frasin, șapte militari de la subunitățile I.S.U. din Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului, șapte poliţişti de la Poliţia Oraşului Frasin, doi pădurari şi zece localnici.

Căutările au vizat o zonă extinsă, pe raza cantoanelor silvice Valea Seacă şi Bahnă, iar cele două persoane au fost găsite în jurul orei 23.30, în zona cunoscută sub denumirea de „Ascuţita la Zahăr”, în aria Cantonului Silvic Valea Seacă.

Unul din fraţi, în vârstă de 23 de ani, era în stare de inconştienţă şi avea un traumatism cranian sever, iar celălalt, în vărstă de 21 de ani era conştient, fără să prezinte mărci traumatice.

Jandarmii au stabilit că în jurul orei 12.30, cei doi au tăiat un arbore, care a căzut peste cel de 23 de ani  rănindu-l grav în zona capului.

Din acel moment, fratele său a avut grijă de el, a făcut focul pentru a se încălzi şi nu a plecat după ajutoare, în speranţa că vor fi găsiţi de cineva.

Din cauza drumului inaccesibil mijloacelor auto, după acordarea primului ajutor medical, pompierii militari au improvizat o targă şi au transportat tânărul rănit pe o distanţă de circa 5 kilometri, până în zona drumului forestier „Sălătruc”, de pe raza comunei Vama, de unde a fost preluat de către o autosanitară a Serviciului de Ambulanţă Judeţean şi transportat la Centrul de Primire Urgenţe Gura Humorului.

Cel de-al doilea tânăr a fost evaluat de către echipajul paramedicilor pompieri SMURD, ulterior acesta refuzând transportul la o unitate spitalicească. (N.B.)

 


Intră acum și în grupul de