Produse în valoare de aproape 23 000 de lei, retrase de la comercializare de comisarii suceveni pentru protecţia consumatorilor


Intră acum și în grupul de

Produse în valoare de 22.963,5 lei au fost retrase de la comercializare de către comisarii pentru protecţia consumatorilor din cauza unor deficienţe constatate în cadrul acţiunilor de control desfăşurate în perioada premergătoare Crăciunului.

Comisarul şef adjunct al CJPC Suceava, Vasile Latiş, a informat, marţi, că în perioada premergătoare Sărbătorilor de iarnă comisarii suceveni au  efectuat mai multe acţiuni de control având ca tematică verificarea produselor specifice acestei perioade, respectiv  jucării,produsele lactate, produsele din carne, ghirlande şi ornamente luminoase, lumânări de decor, precum şi dulciuri şi produse de patiserie.

Latiş a precizat într-un comunicat de presă că au fost verificaţi 172 de agenţi economici, fiind aplicate 57 amenzi în valoare de 138 000 de lei şi  31 de avertismente.

Totodată, s-au retras de la comercializare produse în valoare de 22 963,5 lei din cauza unor deficienţe constatate în cadrul acţiunilor de control, printre aceste deficienţe numărându-se lipsa avertismentelor de siguranţă, lipsa traducerii în limba română a etichetelor la produsele de import, neprecizarea importatorului sau a distribuitorului în România în cazul jucăriilor, în timp ce în cazul produselor s-au depistat necorelări ale etichetei cu prevederile Regulamentului C.E. 1169/2011  în privinţa alergenilor şi a etichetei nutriţionale.

Latiş a spus că în cadrul controalelor s-a mai constatat că în cazul ghirlandelor şi lumânărilor de decor lipseau avertismentele  de securitate şi  preţurile, iar în cel al dulciurilor şi produselor de patiserie etichete nu erau conforme cu prevederile în vigoare.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de