Fotbal, Liga 1 : CFR Cluj a castigat greu cu Farul


Intră acum și în grupul de

CFR Cluj – Farul Constanta 2 – 1
Patronul Stelei, Gigi Becali, îsi punea mari sperante în faptul ca Farul Constanta va reusi sa încurce liderul Ligii I, CFR Cluj. Iar pentru mai bine de o ora de joc, minunea a fost aproape de realitate, însa ardelenii au reusit sa se impuna cu scorul de 2-1 si sa?si mentina avansul considerabil din fruntea clasamentului primei ligi de fotbal din România.

Oaspetii au început în forta partida si au dominat-o pentru mai bine de 20 de minute. Chiar în minutul 5, Farul a fost aproape de a deschide scorul, dar Gerlem a fost blocat în momentul sutului si mingea a trecut peste poarta lui Nuno Claro. A fost însa un semnal de alarma tras de „rechini”, care, doua minute mai târziu, au reusit sa sparga gheata. Todoran a deschis scorul,  reusind sa-l lobeze pe Nuno Claro dintr-un unghi închis, dupa o pasa eronata a lui Sousa.

CFR Cluj a intrat mai greu în joc, dar, treptat, a trecut la conducerea ostilitatilor si a pus din ce în ce mai multa presiune pe defensiva adversa. Minutul 18 a adus o ratare imensa din partea lui Semedo, când portughezul a luptat singur cu Vlas, iar dupa 35 de minute de joc a venit ceea ce parea a fi golul egalizator. Ruiz a reusit sa marcheze, însa atacantul a fost sanctionat pentru o preluare facuta cu mâna si golul sau a fost anulat.
Mustrati la pauza de Andone, „feroviarii” au început în forta repriza secunda si Semedo a ratat o noua mare ocazie în minutul 50, când a sutat din voleu pe lânga poarta, în urma unui corner de pe partea dreapta. În minutul 57, oaspetii au tras o sperietura, dupa ce Patrascu si-a pierdut cunostinta în urma unei ciocniri cu un adversar, dar fundasul constantenilor si-a revenit ulterior.
Ardelenii au reusit în cele din urma sa egaleze, în minutul 60, printr-un gol marcat de Dorsin din doi metri, dupa o faza suspecta de ofsaid.  Sase minute mai târziu, Trica l-a luat la tinta pe Vlas din opt metri, în urma unei pase de exceptie a lui Culio, pentru ca în minutul 77 sa reuseasca sa îsi treaca numele pe lista marcatorilor. Dubarbier a avut o actiune excelenta pe partea stânga si i-a pasat în careu lui Trica, care a sutat cu sete si a marcat golul victoriei.  

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: Nuno Claro – Tony, Sandberg, Sousa Galiassi, Dorsin – Trica, Minteuan (Peralta, 71), Dani, Culio – Semedo (Dubarbier, 58), Ruiz (Anca, 88). Antrenor: Ioan Andone

Farul: Vlas – Patrascu, Barbu, Schiopu, Maxim – Bacila, Voiculet, Todoran, M. Nae (Mendy, 67) – Gerlem (E. Nanu, 42), Chico. Antrenor: Ion Marin

 

Pandurii Tg. Jiu – Ceahlaul Piatra Neamt           1 – 0

Pandurii au primit miercuri seara, la Târgu Jiu, vizita celor de la Ceahlaul Piatra Neamt. Gorjenii au reusit un joc bun în fata „vecinei” din subsolul clasamentului, impunându-se la finele unui meci care a avut câte un eliminat de fiecare parte.

Prima repriza a debutat cu un joc deschis, cele doua echipe sarind peste perioada de tatonare din primele minute. Cristocea a avut prima sansa de a deschide scorul, însa lovitura libera batuta de el în minutul 11 a trecut cu mult peste poarta. Gazdele au replicat prin sutul lui Stânga si lovitura de cap a lui Rus, dar portarul Savu a fost la post. Gorjenii au ratat o ocazie imensa în minutul 28, Alexandru Piturca trimitând în bara mingea venita din centrarea lui Iordache.

Dupa iesirea de la cabine, Pandurii au dat drumul unei ofensive puternice, nou intratul Pacurar zguduind transversala cu o „ghiulea” în urma unei lovituri libere trimise de la 35 de metri. Rusmir a vazut al doilea cartonas galben în minutul 55, lasându-si echipa în inferioritate numerica dupa un fault inutil. Astfel, gorjenii au reusit sa înscrie patru minute mai târziu, Pacurar trecându-si numele pe tabela cu un sut extraordinar din afara careului. Piturca si Vasilache au mai încercat sa marcheze pentru echipa lor, dar actiunile ofensive la capatul carora s-au aflat elevii lui Neagoe nu au avut efectul scontat.

Croitoru a fost singurul care a crezut în egalare, dar fara suportul colegilor sai nu a reusit sa puna în pericol poarta adversa. Vasilache a achizitionat doua cartonase galbene în decurs de 5 minute, dar oaspetii nu au mai avut timp sa faca diferenta pe tabela de marcaj, partida terminându-se cu scorul de 1-0.

Pandurii: Mingote – Chibulcutean, Djakpa, Alin Rus, Popete – Vasilache, Stânga (Pacurar, 45), Vancea, Ilie Iordache (Rusu, 74) – Al. Piturca (Stromajer, 81), D. Orac. Antrenor: Eugen Neagoe

Ceahlaul: G. Savu – Nohai, Pecha, Forminte, Vitelaru – Omoduemuke (Doicaru, 76), Rusmir, Cebotaru, Croitoru, Cristocea (Mircea Oprea ‘68) – Gmamdia (Cernoch, 50). Antrenor: Viorel Hizo

 

Dinamo – Poli Iasi   2 – 1

Partida pe care Dinamo a disputat-o pe teren propriu în compania celor de la Poli Iasi l-a pus pe antrenorul Gheorghe Multescu în fata unui examen final. Tehnicianul trebuia sa aduca macar un egal echipei sale pentru a nu pierde si mai mult teren în clasament, acolo unde „câinii rosii” tocmai fusesera întrecuti de Vaslui. Rezultatul final a fost favorabil gazdelor, care s-au impus cu 2-1, la finele unui meci câstigat cu mari emotii, provocate în primul rând de eliminarea lui Stoican.
Fotbalistii lui Ionut Popa au condus ostilitatile imediat dupa fluierul de start, Andrei Cristea fiind cât pe ce sa îsi treaca numele pe tabela cu un sut de la distanta. Cu toate ca pareau iesiti din joc, dinamovistii au deschis scorul în minutul 7, Danciulescu reusind sa-l învinga pe Branet, dupa ce a fost servit excelent de Vranjkovic. Ostilitatile au fost conduse apoi de „câinii rosii”. Minutul 20 avea sa aduca pentru gazde o noua reusita, argentinianul Miranda înscriind pentru 2-0 cu un sut de zile mari, plasat la coltul lung.

Iesenii s-au trezit la realitate si au început sa atace din ce în ce mai mult poarta adversa, Lobont plonjând artistic la sutul lui Cornel Buta. Ofensiva moldava i-a pus în mare dificultate pe dinamovisti, Flavius Stoican primind cartonasul rosu la o interventie demna de ringul de lupta asupra lui Paruolo. Profitând de eliminarea unui adversar, Andrei Cristea a reusit sa reduca din scor imediat dupa reluarea jocului, în minutul 46, sutul trimis din afara careului fiind mult prea bine plasat pentru Lobont.

Repriza a doua i-a gasit pe ieseni controlând jocul, fapt destul de surprinzator. Elevii lui Ionut Popa au amenintat poarta adversa abia în minutul 55, Lobont intervenind cu piciorul, ca la handbal, în fata balonului trimis de Andrei Cristea.

În ciuda faptului ca partida putea fi adjudecata de oricare dintre cele doua echipe, iesenii au redus inexplicabil din turatie, lasându-i pe dinamovisti sa controleze ostilitatile. A urmat apoi un joc din care fotbalul a lipsit cu desavârsire, meciul fiind fragmentat pe final de faulturi si conflicte între jucatori. A fost o victorie pentru care antrenorul Multescu care a transpirat din greu pe banca tehnica.

Dinamo: Lobont – Pulhac, Izvoranu, Moti, Stoican – Vranjkovic (Ropotan, 65), Adrian Cristea, Margaritescu, Torje (C. Munteanu, 78), – Danciulescu, Miranda. Antrenor: Gheorghe Multescu

Poli Iasi: Branet – Homei, Onut, Cr. Munteanu, Pecnik – Bernsjak, Buta, Naidin (Mijin, 79), Milea (Sfârlea, 45) – Paruolo (Bâlba, 56), Andrei Cristea. Antrenor: Ionut Popa

 

Gloria Bistrita – Universitatea Cluj           2 – 0  

Universitatea Cluj a fost învinsa pentru prima data în Liga I în acest an si pastreaza în continuare sanse minime de salvare de la retrogradare. Dupa ce a reusit pâna la acest meci trei remize (2-2 cu UTA, 0-0 cu FC Vaslui si 0-0 cu Dacia Mioveni) si o victorie (2-1 cu Rapid), „U” Cluj a cedat cu 0-2 partida disputata la Bistrita, în compania Gloriei.

Dupa o prima repriza alba, pe terenul stadionului din Reghin si-au facut aparitia si fulgii de zapada. Însa cu acestia au venit si golurile echipei bistritene, elevii lui Sabau reusind sa stabileasca soarta partidei în decurs de cinci minute. În minutul 63, Tilinca a marcat din fata portii, dupa o neîntelegere a apararii clujene, ca la cinci minute distanta Dobre sa majoreze scorul cu o lovitura de cap venita în urma unei centrari de pe partea dreapta.

Au evoluat echipele:

Gloria: Tatarusanu – D. Matei, Frasinescu, D. Toma, Fl. Ganea – M. Rus (Turcu, 85), Achim, Nalati (Dumitra, 58), Dobre – Coroian, Negrean (Tilinca, 46). Antrenor: Ioan Ovidiu Sabau.
Universitatea Cluj: Merlier – S. Radoi, Bilica, Soltuz, Dancia – Bundea, Boudarene, Baiano, A. Savu – Goga, Cl. Raducanu (Bad, 69). Antrenor: Alpar Meszaros.

 

UTA Arad – „U” Craiova   0 – 1

UTA a primit joi vizita Universitatii Craiova, oltenii reusind o importanta victorie în deplasare. Golul lui Costea din a doua repriza le-a adus „juvetilor” toate cele trei puncte si a întors cutitul în rana aradenilor, care se îndreapta cu pasi mari spre esalonul secund.

Prima repriza a început într-un ritm bun, oaspetii iesind la atac prin actiunile lui Costea, care însa nu a reusit sa-l învinga pe Tudor la ocaziile avute. Aradenii au controlat apoi ostilitatile, Zaharia si Florin Dan încercând sa îsi treaca numele pe tabela, dar Bornescu a fost la post de fiecare data. Cea mai mare sansa de gol din primul mitan s-a înregistrat în minutul 26, Edson lovind transversala cu un sut din alergare. Tudor s-a descurcat bine la ofensiva purtata de Baird si Wobay, asa ca prima parte s-a terminat 0-0.

Dupa iesirea de la cabine, ocaziile au fost împartite în mod egal la cele doua porti, Universitatea Craiova ratând enorm în minutul 57. Andrei Ionescu, Costea si Prepelita au sutat pe rând în blocajul gazdelor, ca 6 minute mai târziu sa vina rândul lui Zaharia sa rateze fata în fata cu Bornescu. Pressing-ul oltenilor avea sa dea roade în minutul 76, Baird pasându-i excelent lui Costea, în interiorul careului, pentru 0-1. Meciul a continuat cu oaspetii în defensiva, dar aradenii nu au mai putut face nimic în atac pentru a mai schimba soarta partidei.

Iata echipele care au evoluat:
UTA: D. Tudor – Vasiljevic, Chita, Amoreirinha, Mihut – Simao, Cr. Todea (Oprita, 87), R. Marginean, Fl. Dan (Pedro Oliveira, 75) – Edson (M. Ilie, 79), Zaharia. Antrenor: Marin Barbu
U Craiova: Bornescu – Dananae, Dorel Stoica, Gaman (Barboianu, 64), Rose – Prepelita (Saceanu, 78), Dilevski, Andrei Ionescu, Wobay – Florin Costea (Gingioveanu, 92), Baird. Antrenor: Nicolo Napoli


Intră acum și în grupul de