Peste 10 000 de pachete de ţigări de contrabandă descoperite de poliţiştii de frontieră suceveni într-un autoturism de teren, aflat în curtea unei gospodării din Nisipitu


Intră acum și în grupul de

Peste 10 000  de pachete de ţigări de contrabandă au fost descoperite, marţi, de poliţiştii de frontieră de la SPF Brodina într-un autoturism de teren care se afla în curtea unei gospodării din localitatea suceveană Nisipitu.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat într-un comunicat de presă că poliţiştii de frontieră de la SPF Brodina au observat, marţi, în curtea unui imobil de pe raza localității sucevene Nisipitu, un autoturism de teren, înmatriculat în Marea Britanie, în interiorul căruia se aflau mai multe colete.

“Având suspiciuni cu privire la conținutul coletelor, o echipă operativă s-a deplasat la fata locului și cu acordul proprietarei, E.O., în vârstă de 41 ani, polițiștii de frontieră au efectuat un control asupra autoturismului de teren marca Jeep”, se arată în comunicatul de presă al STPF Suceava, din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei.

Conform sursei citate, în urma controlului s-a constatat că autoturismul de teren era încărcat cu o cantitate mare de țigări de contrabandă, fără timbru fiscal, de provenienţă duty-free.

“În urma celor constatate, femeia, autoturismul de teren și țigările, au fost  conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. S-a procedat la inventarierea coletelor, rezultând cantitatea de 10.500 pachete cu țigări, marca Marble, provenite din Ucraina”, se precizează în comunicat.

Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 115.500 de lei a  fost ridicată în vederea confiscării, iar autoturismul de teren în valoare de 11.000 lei a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

“În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun”, se mai precizează în comunicatul de presă al STPF Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de