Acasă Actualitate Cazul accidentului din zona Nordic: Primăria Suceava fusese notificată în scris de...

Cazul accidentului din zona Nordic: Primăria Suceava fusese notificată în scris de Poliție, de marți seara, să remedieze problema semnalizării intersecției


Intră acum și în grupul de

Poliția Suceava a anunțat, joi, că în cazul accidentului de miercuri din intersecția de la Nordic a fost deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „ucidere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”.

Potrivit cercetărilor, miercuri, în jurul orei 10.20, în timp ce conducea autoturismul taxi pe B-dul George Enescu din municipiul Suceava, în momentul în care, a ajuns la intersecţia cu strada Universităţii şi a schimbat direcţia de deplasare spre stânga, un bărbat de 43 de ani, din municipiul Suceava, nu a acordat prioritate de trecere și a intrat în coliziune cu autoturismul condus din sens opus de un bărbat de 45 de ani, din aceeași localitate.



În urma impactului, a rezultat decesul unui bărbat de 70 de ani şi a unei femei de 74 de ani, ambii localnici, pasageri în autoturismul taxi.

Șoferii au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior şi conducătorul taxi s-a prezentat la spital, pentru investigaţii medicale.

Surse judiciare au explicat că în acest caz este cercetat atât șoferul taximetrului pentru că nu a acorda prioritate precum și șoferul autoturismului care a lovit taximetrul care nu a respectat regimul legal de viteză și că și administratorul drumului, respectiv Primăria Suceava, ar urma să fie cercetat pentru că nu a luat toate măsurile pentru semnalizarea corespunzătoare a intersecției unde, marți seara, fusese distrus un semafor de un șofer băut care a intrat cu mașina în stâlpul semaforului.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, comisar Ionuț Epureanu, a precizat, joi, că Primăria Suceava a fost notificată în scris de marți seara să ia măsuri de semnalizare a intersecției respective.

„Din seara primului accident, polițiștii suceveni s-au adresat în scris Primăriei Suceava cu adresă prin care solicitau remedierea semnalizării rutiere pentru prevenirea evenimentelor rutiere”, a spus Epureanu.(N.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version