Poliția Suceava scoate toate radarele din dotare pe drumurile din județ în următoarele zile. 240 de patrule vor acționa în zilele de sărbătoare

Peste 250 de poliţişti, suplimentar față de dispozitivul curent, vor fi la datorie în noaptea de Anul Nou, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor, a anunțat, vineri, Poliția Suceava.

Astfel, în perioada 31 decembrie 2016 – 2 ianuarie 2017, peste 250  de poliţişti vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a intervini atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

De asemenea, pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi descurajarea comportamentelor de tip antisocial, în zonele aglomerate vor acţiona şi luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, care vor asigura o prezenţă activă în teren şi vor veghea la siguranţa cetăţeanului.

Totodată, în perioada 31.12.2016 – 02.01.2017, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, 240 de patrule de poliţie vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi vor interveni atunci când poliţiştii vor fi sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Poliția Suceava arată că din totalul poliţiştilor care vor acţiona zilnic, 163 sunt poliţişti de ordine publică, 50 poliţişti de la rutieră şi 60 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi,  arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. De asemenea, vor fi constituite şi rezerve de poliţişti, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune.

Zilnic, poliţiştii rutieri vor acţiona cu 10 autospeciale dotate cu aparte radar. De asemenea, pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de viteza excesivă, poliţiştii vor utiliza pe drumurile naţionale şi europene şi aparatul radar laser TrueCam.

În această perioadă, poliţiştii suceveni vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte, menționează sursa citată care subliniază că în caz de nevoie, sucevenii să nu ezite să apeleze numărul de urgenţă 112.