Produse cu termenul de valabilitate expirat, oprite de la vanzare de inspectorii OJPC


Intră acum și în grupul de

Comerciantii din judetul Suceava continua sa ofere la vânzare produse alimentare expirate, desi OJPC a atentionat în nenumarate rânduri asupra gravitatii comercializarii acestora. Potrivit sefului OJPC Suceava, Elena Oanea, în numai o saptamâna, inspectorii au identificat 11 tipuri de produse, în cantitate totala de 60 kilograme, cu termenul de valabilitate depasit. Printre produsele gasite cu termenul de valabilitate expirat, Elena Oanea a enumerat preparate din carne de porc, salam, pulpe de pui afumate, aripi curcan, salata de icre, brânzeturi, iaurt, frisca, fructe confiate, salam vegetal, bere.  

„Aceste produse au fost depistate la 4 operatori comerciali din municipiul Radauti, la un magazin universal din Suceava si la un minimarket tot din municipiul Suceava. Produsele respective au fost oprite de la comercializare si distruse, operatorii fiind sanctionati”, a precizat seful OJPC Suceava, care atrage atentia cumparatorilor în special asupra produselor de origine animala, deoarece în aceasta perioada, premergatoare Pastelui, perioada de post, exista la unii comercianti tendinta de a pastra la comercializare astfel de produse, chiar si dupa expirare, deoarece cererea pentru acestea este mult mai redusa.

În urmatoarea perioada, inspectorii OJPC Suceava vor efectua actiuni de control, vizând: produsele alimentare de post si produse specifice sarbatorilor de Paste, respectiv oua, smântâna, brânza, carne de miel, dulciuri, vin, produse de patiserie (cozonaci, pasca). 


Intră acum și în grupul de