Prefectul Onofrei trebuie sa aleaga, pana luni, intre PNL si Prefectura Suceava


Intră acum și în grupul de

Prefectii din 12 judete ale României, printre care si cel al judetului Suceava, Orest Onofrei, au fost convocati la Bucuresti si li s-a cerut sa se implice în campania electorala de la alegerile locale din acest an candidând, din partea PNL la sefia mai multor Consilii Judetene din tara. Anuntul a fost facut vineri de liderul judetean al PNL Suceava, senatorul Tiberiu Prodan, care a spus ca cei din conducerea centrala a PNL le-a cerut prefectilor sa accepte sa candideze la sefia consiliilor judetene si ca asteapta si el un raspuns din partea Delegetiei Permanente Centrale a PNL, ca sa stie cum se organizeaza la Suceava.  

Contactat telefonic, prefectul Orest Onofrei a refuzat sa comenteze informatia, spunând doar ca el este desemnat, în calitate de prefect, sa organizeze alegerile la nivelul judetului Suceava si nu sa candideze.  

Implicarea lui Orest Onofrei în batalia pentru Consiliul Judetean Suceava ar putea fi una dintre cele mai importante miscari pe care PNL le face la Suceava, în conditiile în care si PD-L si-a pus în miscare toate pârghiile, la începutul acestui an, pentru a-l determina pe Orest Onofrei sa se alature lor în cursa pentru CJ si Primaria Suceava.

Este de asteptat însa ca Orest Onofrei sa refuze sa candideze si sa-si doreasca mai mult sa ramâna prefect al judetului. În cazul acesta si cei de la PNL Bucuresti urmeaza sa aiba o dilema, pentru ca odata cu refuzul prefectului de a candida vor trebui sa reactioneze într-un fel. În cazul în care decid sa-l mute pe prefect în alt judet, „pentru a pune în valoare calitatile de bun manager ale domnului Onofrei” (conform limbajului oficial al Bucurestiului), e posibil ca acesta sa îsi dea demisia si sa treaca în alta barca politica decât PNL, moment în care problemele ar fi mult mai mari pentru liberali. Surse din PNL Suceava ne-au spus ca termenul limita pentru raspunsul lui Orest Onorei este luni seara. 


Intră acum și în grupul de