Explozie într-un bloc de garsoniere din Rădăuți. Deflagrația s-a produs în locuința unei bătrâne


Intră acum și în grupul de

O explozie a avut, miercuri, după amiaza, într-un bloc de garsoniere din municipiul Rădăuți. Deflagrația s-a produs în locuința unei femei în vârstă de 70 de ani, după ce aceasta a aprins o lumânare în bucătărie.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt adj. Alin Găleată, a declarat că la garsoniera respectivă bucătăria are o ușă tip armonică și are un geam care era întredeschis, baia fiind în continuarea bucătăriei, iar curenții de aer au dus gazul provenit din butelia de aragaz spre baie, care avea geam termopan și a permis acumularea de gaze.

El a spus că în momentul când femeia a aprins o lumânare tip candelă flacăra a aprins gazul și explozia a fost în baie întrucât acolo s-au acumulat gazele, fiind produse doar pagube materiale, respectiv tâmplăria și obiecte sanitare.

FOTO: Arhivă

În urma deflagrației a fost smuls geamul termopan și ușa băii.

Găleată a mai spus că nici pompierii și nici echipaje specializate ale distribuitorului de gaz natural nu au detectat urme de gaz nici în zonă, nici la subsol sau în imediata apropiere.

Blocul de garsoniere respectiv nu este racordat la rețeaua de gaz natural, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.


Intră acum și în grupul de