Temperatura resimțită în județul Suceava vineri dimineața:-27 de grade Celsius. Prefectura a adoptat măsuri pentru perioada de temperaturi scăzute


Intră acum și în grupul de

Temperatura resimțită vineri dimineața, la ora 10, în județul Suceava, era de minus 27 de grade Celsius, în timp ce temperatura aerului era de minus 12 -13 grade Celsius, potrivit ANM.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a declarat că a convocat o ședință cu structurile MAI, respectiv ISU, IJJ și IPJ pentru a stabili un plan de măsuri pentru perioada cu temperaturi scăzute.

El a spus că vor fi crescute numărul de echipaje de patrulare care vor adopta măsuri de siguranță pentru cetățenii fără locuință și care vor fi transportați la adăposturi.

Totodată, toate primăriile vor monitoriza persoanele cu dizabilități, singure sau vârstnice cu risc, a spus prefectul care a menționat că ISU va colabora cu autoritățile locale pentru siguranța cetățenilor.

Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile din această perioadă, caracterizate de intensificări ale vântului, ninsori, viscol și temperaturi foarte scăzute, la sediul Instituției Prefectului – județul Suceava a avut loc astăzi, 6 ianuarie 2017, ședința operativă cu structurile Ministerului Afacerilor Interne, și anume Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava și Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, se arată într-un comunicat al Prefecturii Suceava.

În cadrul întâlnirii s-a stabilit ca în perioada imediat următoare, la nivelul municipiului Suceava să se constituie patrule mixte, formate din reprezentanți ai ISU, IPJ, IJJ și ai Serviciului de voluntariat pentru situații de urgență, care să intervină pentru identificarea și monitorizarea tuturor categoriilor de persoane vulnerabile, printre acestea numărându-se persoanele vârstnice, cele fără adăpost, gravidele și persoanele dializate, în vederea evitării unor situații deosebite.

Totodată, la nivel județean, s-a transmis o circulară tuturor unităților administrativ- teritoriale în vederea luării măsurilor ce se impun în astfel de situații, precizează sursa citată.

(N.B.)


Intră acum și în grupul de