PD-L definitiveaza listele candidatilor pentru Consiliile Locale si Consiliul Judetean


Intră acum și în grupul de

Organizatia Judeteana Suceava a PD-L a stabilit la finele saptamânii trecute modalitatea dupa care se va face desemnarea candidatilor pe listele pentru Consiliile Locale si pentru Consiliul Judetean. Secretarul general-adjunct al PD-L, Ioan Balan, a declarat presei ca pentru Consiliile Locale ordinea pe liste va fi stabilita de Organizatiile locale în functie de notorietatea celor are doresc sa fie membri ai CL, de zonele din care provin (cartiere sau sate), pentru a exista o repartizare echitabila a membrilor în cadrul listei si de proiectele pe care le au în vedere pentru a le dezvolta odata cu accederea în Consiliu. „Fiecare lista de candidati pentru Consiliul Local va fi anuntata în momentul lansarii candidatului pentru Primaria respectiva”, a explicat Ioan Balan.  

Problema putin mai delicata va fi în momentul desemnarii celor care vor ocupa locurile eligibile pe lista de consilieri judeteni. Lista a fost deja deschisa si ea urmeaza a fi completata pe parcursul acestei saptamâni. Fiecare din cele 12 zone în care PD-L Suceava a împartit judetul, va trebui sa propuna câte doi reprezentanti de valoare, care sa poata oricând sa faca fata problematicii ce tine de CJ Suceava.

Ioan Balan a precizat ca unul dintre atuurile candidatilor va fi notorietatea, pentru care se pune mare pret. Celelalte, poate la fel de importante sunt zona din care provine candidatul si, mai ales, viziunea sa asupra dezvoltarii judetului. „Suntem constienti ca vor exista în final si nemultumiri cu privire la locul ocupat de unul sau de altul pe lista de consilieri judeteni, dar ceea ce va conta cel mai mult va fi echipa în ansamblul ei si nu individualitatile. PD-L va fi în CJ Suceava o echipa foarte puternica, ce va trebui sa contribuie la suplinirea efortului pe care Gheorghe Flutur, în calitate de presedinte al Consiliului, îl va face pentru punerea în aplicare a proiectului democrat-liberal de dezvoltare a judetului”, a explicat secretarul general-adjunct al PD-L Suceava.


Intră acum și în grupul de