Cod galben de ninsori până duminică seara și de ger până luni. În Suceava, temperatura resimțită la ora 10 era de -33 de grade Celsius

Temperatura resimțită în județul Suceava, în zona Rădăuți-Suceava continuă să fie sub -30 de grade Celsius.

UPDATE ORA 12

Temperatura aerului în municipiul Suceava a rămas constantă fiind de -15 grade Celsius în timp ce temperatura resimțită a coborât la -35 de grade Celsius, conform datelor Administrației Naționale de Meteorologie.

În municipiul Rădăuți, temperatura aerului era la ora 12 de -15 grade Celsius, iar cea resimțită de -31 de grade Celsius.

În Poiana Stampei temperatura aerului a fost de -15 grade Celsius, iar cea resimțită este de -17 grade Celsius.

————————————————————————————

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, un cod galben de ger pentru întreaga țară pentru perioada 7-9 ianuarie și  de ninsori și viscol în estul și sud estul țării până duminică la ora 22.

 În intervalul menţionat, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare, precizează ANM.

În municipiul Suceava, sâmbătă la ora 10, temperatura resimțită era de -33 de grade Celsius, în Rădăuți de -34 de grade Celsius, iar la Poiana Stampei de -17 grade Celsius.

La aceeași oră, temperaturile aerului erau de -15 grade Celsius la Suceava și Rădăuți și de -17 grade Celsius la Poiana Stampei.

Totodată, ANM a emis un cod galben de ninsori până duminică seara la ora 22 care include și județul Suceava.

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse, 70…75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (07/08 ianuarie) şi pe parcursul zilei de duminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.(N.B.)