Cod galben de ninsori până duminică seara și de ger până luni. În Suceava, temperatura resimțită la ora 10 era de -33 de grade Celsius

Temperatura resimțită în județul Suceava, în zona Rădăuți-Suceava continuă să fie sub -30 de grade Celsius.

UPDATE ORA 12

Temperatura aerului în municipiul Suceava a rămas constantă fiind de -15 grade Celsius în timp ce temperatura resimțită a coborât la -35 de grade Celsius, conform datelor Administrației Naționale de Meteorologie.

În municipiul Rădăuți, temperatura aerului era la ora 12 de -15 grade Celsius, iar cea resimțită de -31 de grade Celsius.

În Poiana Stampei temperatura aerului a fost de -15 grade Celsius, iar cea resimțită este de -17 grade Celsius.

————————————————————————————

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, un cod galben de ger pentru întreaga țară pentru perioada 7-9 ianuarie și  de ninsori și viscol în estul și sud estul țării până duminică la ora 22.

 În intervalul menţionat, vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a ţării, atât ziua, cât şi noaptea. Astfel, maximele diurne se vor situa frecvent între -16 şi -10 grade, iar minimele nocturne vor fi cuprinse între -25 şi -15 grade.

Vremea geroasă va persista în majoritatea regiunilor şi pe parcursul săptămânii viitoare, precizează ANM.

În municipiul Suceava, sâmbătă la ora 10, temperatura resimțită era de -33 de grade Celsius, în Rădăuți de -34 de grade Celsius, iar la Poiana Stampei de -17 grade Celsius.

La aceeași oră, temperaturile aerului erau de -15 grade Celsius la Suceava și Rădăuți și de -17 grade Celsius la Poiana Stampei.

Totodată, ANM a emis un cod galben de ninsori până duminică seara la ora 22 care include și județul Suceava.

În intervalul menţionat, în estul şi sud-estul ţării, dar şi la munte, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de 50…60 km/h şi, pe arii restrânse, 70…75 km/h, spulberând şi troienind zăpada.

În special în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (07/08 ianuarie) şi pe parcursul zilei de duminică (08 ianuarie) în Moldova, Dobrogea, estul Munteniei şi local în Carpaţii Meridionali şi Orientali, temporar va mai ninge şi se va depune strat nou de zăpadă.(N.B.)

loading...