Intervenții dificile pentru pompierii miltari suceveni din cauza gerului. Zece incendii din ultimele 24 de ore lichidate în limitele găsite


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari suceveni au intervenit la 56 de misiuni din domeniul situaţiilor de urgenţă, fiind înregistrate 10 incendii, 29 intervenţii ale pompierilor paramedici SMURD, un accident rutier, o monitorizare şi 15 alte misiuni specifice.

Vineri seară, începând cu ora 22:00, pompierii militari din toate subunităţile din judeţ au efectuat misiuni de patrulare pentru identificarea persoanelor fără adăpost, aflate în pericol din cauza temperaturilor extrem de scăzute.

Echipajul Detaşamentului de Pompieri Suceava a identificat o persoană fără adăpost, un bărbat în vârstă de 43 de ani, în zona Autogării municipiului Suceava. Persoana a fost transportată de către salvatori la Adăpostul „Sfânta Vineri” al Asociaţiei „Lumină Lină”, unde a rămas peste noapte.

Intervenţiile pentru localizarea şi lichidarea incendiilor au fost deosebit de grele, în condiţii vitrege, cu temperaturi foarte scăzute şi vânt puternic, condiţii care puteau determina propagarea cu rapiditate a flăcărilor la construcţiile din preajma focarelor. Din fericire, prin intervenţia promptă şi susţinută a pompierilor militari suceveni şi a lucrătorilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, toate incendiile au fost localizate şi lichidate în limitele găsite, protejându-se astfel construcţiile cu bunurile aferente, aflate în vecinătatea gospodăriilor afectate de flăcări, menționează ISU Suceava.

Pompierii militari din Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Boroaia, au intervenit, vineri, cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Săcuţa, comuna Boroaia.

La sosirea echipajelor, ardea acoperişul casei, existând pericolul de propagare la întreaga locuinţă.

În incendiu a ars acoperişul casei de locuit pe o suprafaţă de 60 de metri pătraţi şi s-au degradat planşeul şi pereţii construcţiei, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neprotejat corespuzător faţă de materialele combustibile.

Tot pompierii militari din Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Bogdăneşti, au intervenit vineri cu trei autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din localitatea Bogdăneşti, iar la sosirea echipajelor, ardea în totalitate casa de locuit, existând pericolul de propagare la locuinţa învecinată.

În incendiu au ars casa de locuit şi bunurile din interior, pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de sistemul de încălzire amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii din Suceava au intervenit, vineri seara, cu o autospecială cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din municipiul Suceava, pe strada Nicolae Grigorescu.

La sosirea echipajelor, ardeau materiale combustibile din camera centralei termice, cu pericol de propagare la întreaga construcţie.

În incendiu au ars izolaţia de polistiren din camera centralei, tâmplărie din PVC şi circa un metru cub lemne de foc, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coşul de fum neprotejat corespuzător faţă de materialele combustibile (izolaţie din polistiren).

Sâmbătă dimineața, pompierii militari ai Detaşamentului Vatra Dornei, împreună cu cei ai Gărzii de Intervenţie Poiana Teiului, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ, şi lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Broşteni şi Borca, au intervenit cu cinci autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Cotârgaşi, oraşul Broşteni.

La sosirea echipajelor, ardeau acoperişul casei de locuit, o construcţie corp comun, formată din două anexe, şi o parte din astereala unei case învecinate, cu pericol de propagare la vecinătăţi.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de șase ore, iar în flăcări au ars acoperişul casei de locuit pe 100 de metri pătraţi şi construcţia corp comun, formată dintr-un atelier şi un depozit de furaje, pe 75 de metri pătraţi. Au mai ars circa 3 tone de furaje, obiecte de mobilier, aparatură electrocasnică şi altele. S-au degradat pereţii casei şi alte bunuri din gospodărie. Flăcările au afectat şi aproximativ 8 metri pătraţi din astereala casei învecinate. În incendiu au pierit 20 de găini şi 10 iepuri de casă.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost un scurtcircuit produs la cablul defect al unui motor electric, aflat în atelierul gospodăriei.

Tot sâmbătă dimineața, pompierii militari din Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale comunelor Boroaia şi Bogdăneşti, au intervenit cu cinci autospeciale cu apă şi spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Praxia, comuna Fântâna Mare.

La sosirea echipajelor, ardeau în totalitate două anexe gospodăreşti, existând pericolul de propagare la întreaga gospodărie.

În incendiu au ars adăpostul de animale pe o suprafaţă de 40 de metri pătraţi, o anexă din lemn pe 20 de metri pătraţi şi alte bunuri și a pierit o bovină, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de amplasarea necorespunzătoare a unui generator electric faţă de materialele combustibile.

 


Intră acum și în grupul de