După ger, meteorologii anunță vânt puternic, precipitaţii mixte și polei

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o informare meteorologică valabilă pentru toată țara începând de joi, la ora 04.00 și până vineri, la ora 10.00, fenomenele vizate fiind intensificări ale vântului, zăpadă spulberată și polei.

FOTO: http://renasterea.ro/

Potrivit meteorogilor, în intervalul menţionat la munte vântul se va intensifica treptat, cu viteze de 60…70 km/h, iar pe creste, cu precădere în a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) rafalele vor depăşi temporar 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada.

Intensificări ale vântului vor fi şi în regiunile sud-estice, sudice şi centrale, temporar cu viteze de 45…55 km/h, astfel încât zăpada depusă anterior va fi spulberată.

Începând din a doua parte a zilei de joi (12 ianuarie) va ninge în general slab cantitativ în zonele de munte şi local în regiunile intracarpatice, iar spre sfârşitul nopţii de joi spre vineri (12/13 ianuarie) în vestul ţării, vor fi precipitaţii mixte şi se va produce polei.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, o nouă avertizare cod galben pentru întreaga țară până joi la ora 10.

În această perioadă va fi o vreme deosebit de rece cu ger noaptea.

„În intervalul menţionat, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa în cea mai mare parte a ţării. Astfel, minimele nocturne se vor situa în general între -17 şi -10 grade, iar maximele diurne vor fi negative”, menționează ANM.