Doi suceveni cu hipotermie au fost internaţi în ultimele 24 de ore în spitalele municipale din Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc


Intră acum și în grupul de

Doi bărbaţi cu hipotermie au fost internaţi în spitalele din Fălticeni şi Câmpulung Moldovenesc, unul dintre aceştia fiind găsit într-un loc public.

Potrivit unei informări a Prefecturii Suceava, în ultimele 24 de ore, în judeţul Suceava     s-au înregistrat două cazuri de hipotermie, ambii pacienţi fiind internaţi în spital pentru îngrijiri medicale.

Conform sursei citate, unul dintre pacienţi, în vârstă de 46 de ani, din localitatea suceveană Bogdăneşti, a fost internat la Spitalul municipal Fălticeni, în timp ce al doilea pacient, din localitatea Găineşti, caz social, care a fost găsit într-un loc public, a fost internat  în Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu a declarat, miercuri, că doar pacientul adus la Spitalul municipal Fălticeni este în stare mai gravă fiind internat în secţia ATI, celălalt pacient internat la Spitalul din Câmpulung Moldovenesc are o evoluţie favorabilă.

Managerul Spitalului municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu a declarat că pacientul este internat în secţia ATI a unităţii şi a fost adus cu o ambulanţă la Compartimentul de Primiri Urgenţe.

El a spus că bărbatul are şi degerături de gradul II, în prezent, în urma îngrijirilor primite acesta este deocamdată stabil hemodinamic, monitorizându-se, în continuare, evoluţia stării de sănătate.

Totodată, în cursul zilei de 10 ianuarie 2017, la UPU Suceava s-a prezentat o femeie în vârstă de 80 de ani, care a fost diagnosticată cu degerătură la un deget al mâinii şi a plecat la domiciliu după ce a primit îngrijiri medicale, fiindu-i prescrisă o reţetă.

În intervalul menţionat nu s-au înregistrat decese cauzate de hipotermie, care să fie confirmate de Serviciul de Medicină Legală. (Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de