Comisarul european Corina Crețu a anunțat că s-au alocat fonduri pentru continuarea proiectului de management al deșeurilor din județul Suceava

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat continuarea a 11 proiecte din mai multe regiuni din România, cu o finanţare din partea UE de peste 500 de milioane de euro, între care și proiectul de management al deșeurilor din județul Suceava care prevede contrucția depozitelor ecologice de deșeuri de la Moara și Pojorâta.

Potrivit unui comunicat al reprezentanței Comisiei Europene la București, proiectele finanțate de UE se înscriu într-o serie de domenii esențiale, și anume: transport, prevenirea dezastrelor naturale, alimentarea cu apă şi managementul integrat al deşeurilor.

„Prin deciziile adoptate am facilitat continuarea acestor proiecte, începute în perioada 2007–2013, în actuala perioadă de programare. Sunt proiecte esenţiale pentru dezvoltarea României şi îmbunătăţirea calităţii vieţii cetăţenilor”, a precizat Corina Creţu.

Din cele 11 proiecte, șase vizează dezvoltarea sistemului de management integrat al deșeurilor, unul fiind cel din Suceava.

„Cele 6 proiecte de management al deşeurilor vor contribui la reducerea dimensiunilor depozitelor de deşeuri prin integrarea activităţilor de separare, colectare, transport, tratare, reciclare şi eliminare. De asemenea, se are în vedere închiderea sau reabilitarea depozitelor non-conforme cu standardele europene”, se arată în comunicat. (N.B.)